Weer podiumplaatsen voor DVVC meisjesteams

Foto: Carlinde Photo’s&More (archief dongen.nieuws.nl)

Terwijl thuis op de DVVC-velden een jeugdminiveldtoernooi met teams t/m E gaat starten reizen de D & C meisjesteams af naar SC Emma in Dordrecht.

MC1 start vroeg
Om 09.15uur is als eerste MC1 aan de beurt tegen de thuisploeg: SC Emma. Na 18minuten is de 1e winst 1-0 binnen. In de 2e wedstrijd, tegenstander ’s Gravenzande MC1, laat het team zich ietwat overtroeven en komt DVVC op achterstand met 0-2. De meiden komen terug op 1-2 en dan is het weer spelbreker. Een keiharde hagelbui maakt een vroegtijdig einde aan de wedstrijd en dat betekent dat het 1e verlies is geïncasseerd. De 3e wedstrijd, ook tegen ’s Gravenzande maar deze keer tegen de MC2, wordt wederom gewonnen. Dit maal met 2-0. Bij de 4e en laatste wedstrijd, Emplina MC1, komt DVVC op voorsprong door een misstap van de keepster. Eerst de bal door de benen, maar redding op de paal, graait ze heftig maaiend naar de bal waardoor ze deze juist een tik geeft de verkeerde kant op. In de goal. 1-0. Op vleugels knalt daarna redelijk snel de 2-0 binnen. Dit is ook de eindstand van deze laatste wedstrijd. Met 3 gewonnen en 1 verloren wedstrijd, eindigd MC1 op de 2e plaats. Zeker een mooie prestatie wanneer je bedenkt dat het team waarvan verloren werd volgend seizoen in de Hoofdklasse gaat spelen en de andere teams in de 1e klasse spelen terwijl jezelf in de 2e klasse het seizoen hebt afgerond.

dvvc962

MD1 voortvarend van start
De D-meisjes mochten wat later beginnen en de dames gingen voortvarend van start, ze sloten de 1e wedstrijd, tegen Oosterhout, winnend af met 4-0. Dat is nog eens een opsteker! Tijdens de 2e wedstrijd tegen SC Emma leek het echter of de dames hun kruit reeds verschoten hadden. Ze kwamen niet echt uit de verf en het eerste verlies was daar. Voor de 3e wedstrijd, tegenstander RCD, stonden er plots heel wat ‘trainers/coachers’ (lees: meegekomen ouders) langs de lijn. Even leek het erop dat het ging werken. Na een 0-2 achterstand was er dan toch de aansluiter: 1-2. Helaas, het mocht niet zo zijn. Tweede verloren wedstrijd. 4e En laatste wedstrijd, tegen FC ’s Gravenzande, strijden de meiden weer als vanouds. Bij de tegenstanders klinkt het al dat ze tekenen voor een gelijkspel van 0-0 dan hebben ze tenminste 1 wedstrijd niet verloren. En dan … scoort DVVC; 1-0. In het ene kamp is de vreugde groot, in het andere een teleurstelling. DVVC MD1 wint 2 wedstrijden en verliest er 2, goed genoeg voor ook een 2e plaats op het toernooi.

dvvc963

Individuele prijzen:
Tijdens dit toernooi konden de voetbalsters zich ook individueel met elkaar meten op gebied van schotsnelheid. Het hardste / snelste schot voor alle deelnemende de C-meiden ging naar Julia Hoogeveen, speelster bij DVVC MC1. Ook was er een prijs voor de beste keepster. In de D-categorie ging deze naar de keepster van DVVC MD1; Sanne van Riel.
Wij feliciteren beide dames met dit prachtige (individuele) resultaat en de beide teams met de mooie 2e plaats die zij veroverd hebben op dit goed georganiseerde toernooi.
Wellicht tot volgend jaar?

dvvc964

Felicitaties ook voor MA1 die de avond tevoren (vrijdags 29mei) de toon en standaard hadden gezet door op het toernooi in Oisterwijk de 2e plaats te veroveren. Zo konden de andere teams natuurlijk niet achterblijven. Alle teams: Gefeliciteerd!

Tekst: CvdLinden – Foto’s: Carlinde Photo’s&More.

Reacties