Cees Sprangers kampioendriebanden na barrage

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is inmiddels de finale gespeeld van het gerenommeerde driebanden toernooi voor de kleine tafel. Het is wederom een zinderende finale geworden. Embert Broekhoven (Dongen) zette de toon. Hij won de eerste twee partijen.

Ton van Oijen (Rijen) verloor zijn eerste wedstrijd van Embert. Hij nam in zijn tweede partij revanche door winst op Cees Sprangers. Ton Kemmeren (Vaart) startte met winst op Dongenaar Jos Hamers. Ook Embert won van Jos. Hierna verloor hij echter van Cees Sprangers. Cees brak de competitie helemaal open door winst op Embert Broekhoven. Alle finalisten hadden vervolgens kans op de titel. Ton van Oijen werd voor deze kans uitgeschakeld door een nederlaag op Ton Kemmeren. Ton van Oijen had pech. Hij verloor twee partijen op slechts één luttele carambole. Doordat Cees van Jos Hamers won en Ton Kemmeren vervolgens van Embert Broekhoven volgde een spannende barrage. Cees won deze afgetekend in slechts twaalf beurten.

Hij is hiermee de opvolger van Rini Netten die met 75% de hoogste serie voor de neus van Cees wegkaapte. Tweede werd Ton Kemmeren en derde Embert. Doordat Jos in zijn laatste partij te weinig caramboles haalde, werd hij nog gepasseerd door Ton van Oijen. Jos werd vijfde, terwijl de vierde plaats voor Ton van Oijen was. Cees is een waardig kampioen. Hij speelde liefst 35% boven zijn gemiddelde en kwam uit op het formidabele algemeen gemiddelde van 0.808. Het beste partijgemiddelde ging met 1.200 naar Ton van Oijen. Wedstrijdleider Jac v.d. Ven bedankt de sponsors, de helpers en de deelnemers. Ton en Hanny Kemmeren van sportcafé ’t Vaartje worden in het bijzonder genoemd voor de voortreffelijke verzorging. Hij gaat vervolgens over tot de prijsuitreiking. Aan het eind wenst hij iedereen alvast een fijne vakantie. Na de vakantie wordt weer het grote tafel toernooi gespeeld.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje verslaat koploper
In Oosterhout won team ’t Vaartje met 26-27 van koploper team D.K.M. In de eerste partij speelde Frans Kemmeren een degelijke partij. Hij pakte de eerste winstpartij van dit seizoen. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.581. Hij haalde in slechts drie beurten 10 caramboles. Onder meer met fraaie series van vier en vijf. In de tweede partij won Piet Kamp met prima spel. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.613. In de laatste partij zette Leo Loonen zijn beste beentje voor. Leo heeft al veel punten voor het team vergaard. Helaas leverde de partij deze keer geen winst op. Door dit resultaat handhaaft team ’t Vaartje op de zesde plaats.
Verlies Jos Brouwers Schilderwerken
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 24-30 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. Embert Broekhoven kwam nog het dichtst bij de winst. Toch kwam hij nog twee caramboles te kort. Jan Ligtenberg verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 43 beurten. Ook kopman Ad Faro moest een gevoelig verlies incasseren. Door dit resultaat blijft team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen staan op de vijfde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt nu 17 punten.

Aankondigingen
Biljartsport districtscompetitie driebanden-klein:
Derby Jos Brouwers – ‘t Vaartje
Op dinsdagavond 16 juni speelt team Jos Brouwers Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje de derby tegen team ‘t Vaartje. Het belooft een interessante ontmoeting te worden. Team Jos Brouwers bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. Team ’t Vaartje heeft Leo Loonen, Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren in de gelederen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties