2 DVVC-ers naar WK-Nederland

Foto:

In het weekend van 13-14 juni vindt in Amsterdam op Sportpark Middenmeer het WK Nederland plaats. Dit is een jaarlijks terugkerend groot multicultureel voetbalfestival. Deelnemers wonen allen in Nederland maar spelen voor het land waar zij of 1 van de ouders is geboren. Dit festival vind dit jaar voor de 15de keer plaats.

Emran Pourmanaf, al jaren speler in het 1ste elftal van DVVC is als speler meerdere keren uitgekomen voor het Nationale Amateurteam van Iran op het WK-Amsterdam dat nu WK-Nederland is. Dit jaar heeft hij geen rol als speler maar als team manager. Hij regelt o.a. de nieuwe spelers, hotels, het eten, de spelersbus en natuurlijk de verzorger. Sandra Blom, sporttherapeut bij DVVC gaat dit jaar mee als verzorger voor team Iran tijdens de oefenwedstrijden, de voorbereidende weekenden en het WK-Nederland zelf. Lesley van Delft, keeper van het A-team van DVVC heeft ivm de geblesseerde en de afwezige 2 keepers van het team tijdens de oefenwedstrijd tegen Brazilië gekeept met 3-3 als eindstand.

dvvc966

Op 30-31 mei heeft team Iran meegedaan aan het France Hemmelder toernooi in Deventer voor teambuilding en selectie van de spelers. Alle gespeelde wedstrijden aldaar zijn met winst afgesloten. Het team speelt met een diversiteit aan spelers qua niveau en bevat tevens hoofdklasse en topklassespelers. Dit weekend werd de nieuwe teamkleding van het Italiaanse merk Givova en mogelijk gemaakt door sponsor MIEC Marketing uitgereikt. Trainer is Amir Hashemi Moghaddam die in het nationale elftal van Iran 14 interlands achter zijn naam heeft staan en is momenteel ook trainer bij het 1e elftal van AVW’66. Het liefst zou hij met dit team dat speciaal samengesteld is een vast team formeren maar helaas ontbreekt de mogelijkheid dit vorm te geven.

In aanloop naar het WK Nederland zijn er al oefenwedstrijden gespeeld tegen team Afghanistan en Brazilië. Tevens een landentoernooi in Tilburg en het 2 daagse France Hemmelder toernooi in Deventer.Dit jaar speelt team Iran dmv loting in heren poule B tegen Kaapverdië, China, Ghana en Irak. Zaterdag 13 juni start Iran de 1e wedstrijd tegen het sterke Ghana om 14:45 en zondag 14 juni is de 1e wedstrijd tegen Irak om 10:20. Horen jullie dit jaar misschien tot de ruim 30.000 bezoekers die dit festival jaarlijks gaan bezoeken? Nederland zelf is ook vertegenwoordigd met een team maar wij zouden het leuk vinden als onze DVVC-ers tevens aangemoedigd worden door plaatsgenoten.

Reacties