DA1 HV Dongen naar finale handbalbeker

Onder het oog van veel bezoekers en hun sponsoren plaatsten de DA 1 van de HV Dongen zich afgelopen week voor de finale van de handbalbeker regio Zuid. In de derby tegen het Oosterhoutse OHC waren de dames heer en meester. De trotse coaches Marlies van den Broek en Kees Smit konden terugblikken op een prima wedstrijd. De finale is op 31 mei tegen Avanti Drunen in Moergestel.

De meiden hoefden voor deze derby niet opgepept te worden. De wil om te winnen was er en Dongen kwam dan ook snel en voortvarend uit de startblokken. Halverwege de eerste helft prijkte al een geruststellende stand op het scorebord van 12-2. De verdediging zat potdicht en via snelle aanvallen en break outs werd de 18-9 ruststand bereikt. In de rust kreeg het team vele complimenten van de begeleiding over het vertoonde spel. Dit leidde mogelijk tot wat gemakzucht, waardoor aan het begin van de tweede helft OHC door wat slordigheidjes even dichterbij mocht komen. Dongen hervond zich en pakte het spel van de eerste helft weer op. Wat de tegenstander uit Oosterhout ook probeerde, Dongen liet zich niet verassen en liep weg naar de 37-23 overwinning. Voor aanvang van de wedstrijd ging het team op de foto met hun sponsoren: Van de Mosselaar, Silicomp, Dedi Promotions, My Health, Monique Pedicure en Kees Smit Timmerwerken. Zij droegen bij aan de huidige uitstraling van dit team het afgelopen zaalseizoen.