Blauw Wit ‘81 drukt DVVC nog dieper in de problemen

DVVC heeft nog 1 wedstrijd om directe degradatie te voorkomen. Zelf verloor het met 7-2 bij Blauw Wit ’81 terwijl Dussense Boys geheel onverwachts met 0-3 won bij Right ‘Oh. Komende zondag zal in de thuiswedstrijd tegen OMC uit Dordrecht gewonnen moeten worden om nog deel te kunnen nemen aan de nacompetitie om klasse behoud te bewerkstelligen.

Hoewel de uitslag anders doet vermoedde was DVVC in het eerste bedrijf zeker niet de mindere ploeg. Het eerste kwartier speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. De eerste 2 maal dat Blauw Wit voor gevaar zorgde was meteen raak. Blauw Wit spits Nick Jansen kon in de 13e en 15e minuut geheel vrij inkoppen en de thuisploeg had, tegen de verhouding in, een riante voorsprong. Na wat kansjes over en weer bracht Kevin Zijlmans Emran Pourmanaf in stelling die zo de aansluitingstreffer liet aantekenen. Niet veel later dacht Maikel van Bragt, na een fraaie actie van Mahmut Ozdemir, gelijk te maken echter zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vijf minuten voor de rust had Emran Pourmanaf de gelijkmaker op zijn schoen echter zijn inzet ging net voorlangs. In de aanval die daarop volgde maakte de thuisploeg de 3-1 en DVVC kwam deze klap niet meer te boven.

Na de thee kwam DVVC nauwelijks meer in het spel voor en kon de thuisploeg eenvoudig uitlopen naar een 7-1 voorsprong. Koen Swanen kon de stand nog wat draaglijker maken om de eindstand te bepalen op 7-2. DVVC eindigde de wedstrijd met 10 man daar Marc Gitz zijn 2e gele prent kreeg voorgeschoteld. Komende zondag zal dus het ene punt voorsprong op rode lantaarndrager Dussense Boys verdedigd moeten worden ten koste van OMC. Tevens het afscheid van verzorger Frank Schrijn.
Aanvang wedstrijd 14:30 uur op sportpark Dongekant.