Meisjesvoetbaldag op 7 mei bij DVVC

Foto:

Het vrouwenvoetbal in Nederland zit in de lift: Het aantal voetballende meisjes en vrouwen groeit enorm en deze zomer zal het Nederlands vrouwenelftal voor het eerst meedoen aan het WK! Ook in onze regio ontstaan er bij verenigingen steeds meer meisjes teams. Zo ook bij DVVC in Dongen, waar inmiddels vier meisjesteams actief zijn, onder wie de MD1 en MC1, de kampioensploegen van 2014/2015.

Om het meisjesvoetbal in de regio nog verder te stimuleren zal er op donderdag 7 mei op het sportcomplex van DVVC (Sportlaan 4 in Dongen) een meisjesvoetbaldag worden georganiseerd in samenwerking met de Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie. De UVVA richt zich uitsluitend op meisjesvoetbal en vindt zijn oorsprong in het voormalige vrouwenelftal van FC Utrecht uit de BeNe-League. Ze hebben al diverse succesvolle meisjesvoetbaldagen georganiseerd voor speelsters en keepsters uit de Utrechtse regio, en nu is dus ook Brabant aan de beurt!

De meisjesvoetbaldag is geschikt voor zowel onervaren als gevorderde speelsters en keepsters. Meer informatie is te vinden op www.uvva.nl.

Reacties