DVVC moet hoop vestigen op nacompetitie na verlies tegen DIA

DVVC moet na het verlies van afgelopen zondag op bezoek bij DIA zijn hoop vestigen op de nacompetitie om zodoende degradatie naar de 5e klasse af te wenden. Doordat de concurrenten DSE en Blauw Wit ’81 beiden wonnen is rechtstreekse handhaving niet meer mogelijk. DIA klopte de groenwitten afgetekend met 5-0. Een verdiende overwinning die echter geflatteerd uitviel.

In de beginfase van de eerste helft waren er wat kansjes over en weer zonder dat dit tot doelpunten leidde. Na 25 minuten was er paniek in de achterhoede van DVVC en moest doelman Lesley van Delft handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Hij deed dit voortreffelijk. Een minuut later werd hij toch geklopt na een werkelijk magnifiek doelpunt van goalgetter Niek Akkermans. Een diepe voorzet vanaf het linker middenveld nam hij meteen op de pantoffel en liet hierbij Lesley van Delft kansloos. Slechts enkele minuten later sloeg DIA weer toe. Vanuit een corner kreeg een DIA speler volkomen ongedekt de mogelijkheid al koppend DIA op een 2-0 voorsprong te brengen. DVVC probeerde zich te herstellen en Maikel van Bragt was tot tweemaal toe dicht in de buurt van de aansluitingstreffer. Telkens ging de bal, de tweede keer via de keeper, nipt naast de verkeerde kant van de paal.  Osman Cemrek zag zijn kopbal pal voor het rustsignaal net naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft kwam DVVC met een ander tactisch plan het veld op. Spelend met 3 spitsen werd DIA stevig terug gedrongen en kwamen er ook diverse kansen voor DVVC. Via enkele goocheltrucs wist Osman Cemrek de bal bij Maikel van Bragt te krijgen. Die probeerde het met een omhaal doch zag zijn inzet ten koste van een corner gekeerd worden door de keeper. Enkele minuten later ging Koen Swanen op volle snelheid door de defensie en omspeelde daarbij ook de keeper. De bal had echter een dusdanige snelheid dat een doelpoging helaas niet meer mogelijk was. DVVC bleef drukken en DIA wist zich de eerste 20 minuten geen raad met de pressie van DVVC en moest hopen op uitbraken via een counter. Mogelijkheden voor Maikel van Bragt, Osman Cemrek en Koen Swanen leverden daarna ook niet de zo gewenste aansluitingstreffer op. Toen Niek Akkermans in de 74e minuut de bevrijdende 3-0 op het scorebord liet aanbrengen was het gedaan en zakte DVVC in. Dat Niek Akkermans uiteindelijk de stand nog verder opvoerde naar 5-0 was slechts voor de statistieken van belang. Koen Swanen en Mahmut Ozdemir probeerden de eretreffer nog te realiseren doch dit was DVVC ook niet gegund.

Met nog 2 wedstrijden te gaan heeft DVVC een voorsprong van 4 punten op de nummer laatst Dussense Boys. Dussense Boys moet a.s. zondag op bezoek bij Right’Oh dat nog kans heeft op nacompetitie voor promotie. Als Dussense Boys verliest, dan is DVVC gevrijwaard van rechtstreekse degradatie. Dit zelfde geldt overigens ook als DVVC zondag in De Moer van Blauw Wit’81 wint. Blauw Wit’81 zal deze altijd beladen derby zeker niet cadeau doen en proberen de punten in eigen huis te houden. Hopelijk kan DVVC op eigen kracht rechtstreekse degradatie voorkomen door de 3 punten mee naar Dongen te nemen.