Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Dongenaren doen het goed
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd ook de afgelopen week weer gespeeld in het kader van het driebandentoernooi voor de kleine tafel. Dongenaar Joop Messenmaker speelde met 35% het meest boven zijn gemiddelde. Toch won Joop maar één partij, waardoor hij niet door is naar de volgende ronde. Het beste algemeen gemiddelde kwam op naam van Wilfred Tempelaars (Made). Hij kwam uit op 0.694. Ook Dongenaar Hans Verbunt deedhet prima. Na verlies in de eerste partij won hij de resterende drie partijen . In zijn beste partij liet hij het geweldige moyenne van 1.285 voor zich noteren. Dit was deze week ook meteen de beste partij. De kampioen van vorig jaar Rini Netten (Dongen) begon met winst. Daarna kon hij geen partij meer gewonnen krijgen en werd dus uitgeschakeld. Wel maakte hij een geweldige serie van zes, waarmee hij aan de leiding staat van het hoogste serie klassement. Ook Hans Verbunt maakte eenzelfde serie. Anton de Ronde (Raamsdonksveer)is met twee winstpartijen door. Hij moest de laatste partij winnen en dat deed hij ook. Evert de Leeuw (Dongen) plaatste zich door liefst drie partijen te winnen. Plaatsgenoot Jan Leemans pakte de tweede plaats. Jan won twee partijen en speelde er één gelijk. Dit was voldoende voor plaatsing in de volgende ronde. Piet Kamp uit Raamsdonk pakte vijf punten en is eveneens door naar de volgende ronde. Cees Willemse (Dongen) en Wim van Beijsterveldt redden het allebei niet. Wim had nog wel vier punten, maar eindigde hiermee op de vierde plaats.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 22-30 van team D’n Berg uit Geertruidenberg. Embert Broekhoven kwam nog het dichtst bij de winst. Toch kwam hij aan de meet nog twee caramboles te kort. Jan Ligtenberg kreeg slechts 34 beurten en had hiermee geen schijn van kans. Ook kopman Ad Faro moest verlies incasseren. Hij kwam totaal niet in zijn spel. Door dit resultaat staat team Brouwers nu op een vijfde plaats

Verlies voor ’t Vaartje
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje met 30-21 van team de Eekhoorn. Leo Loonen wist als enige zijn partij uit te spelen. Wel speelde hij gelijk. Reserve Ton Kemmeren kreeg geen schijn van kans. Hij kreeg maar 34 beurten. Met het gemiddelde van 0.647 kan Ton tevreden zijn, maar met het resultaat niet. Jan Smeekens kreeg maar 38 beurten. Dit was zelfs voor Jan te veel van het goede, waardoor hij verlies moest incasseren. Op dit moment staat team ’t Vaartje op de zesde plaats.

Aankondigingen:

Jos Brouwers Schilderwerken thuis
Op dinsdagavond 5 meil speelt team Jos Brouwers Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Het belooft een moeilijke opgave te worden. Team de Eekhoorn staat immers op de derde positie. Het team bestaat uit: Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Wie durft?
Biljartsport is een mooie sport. Biljartvereniging ’t Vaartje is de grootste biljartvereniging van Dongen. De vereniging speelt in de spelsoorten libre, driebanden-klein en driebanden-groot. In deze spelsoorten worden ook ieder jaar clubkampioenschappen gehouden. Binnenkort moeten de teams worden doorgegeven voor de verschillende competities. De vereniging is op zoek naar biljartsporters die de uitdaging van het spelen van driebanden aan durven. Hebt u interesse in het spelen van biljart al of niet in competitie verband en ben je op zoek naar een gezellige vereniging? Aarzel niet en meld je aan bij biljartvereniging ’t Vaartje. Je kunt je melden bij sportcafé ’t Vaartje telefoonnummer 0162-312275. Of bij de secretaris Toon Verbunt. Zijn telefoonnummer is 06-21604784 of per email: [email protected]

Reacties