Nacompetitie dreigt voor DVVC na nederlaag tegen Victoria ’03

Met nog 3 wedstrijden te spelen heeft DVVC het niet meer in eigen hand om rechtstreeks klasse behoud te bewerkstellen. Zelfs rechtstreeks degraderen is nog niet uitgesloten. De komende wedstrijden zijn dus cruciaal en zullen dus punten gepakt moeten worden om degradatie cq nacompetitie te voorkomen.

Zondag speelde DVVC tegen kampioenskandidaat Victoria ’03, vorig jaar nog uitkomende in de 3e klas. De ploeg uit Oudenbosch was in de eerste helft veruit de bovenliggende partij en de thuisploeg kon van geluk spreken dat de teller slechts op 0-1 stond. De ploeg van trainer Piet Gabriëls kon in het eerste bedrijf nauwelijks kansen creëren en had Victoriadoelman van Sundert tot dusver een gemakkelijke middag, dit in tegenstelling tot de goalie van DVVC, Jan Willem Siemons, die een paar voortreffelijke reddingen verrichtte.

De tweede helft een compleet ander DVVC. De Oudenboschenaren werden volledig overrompeld en wachten was op de gelijkmaker. Mogelijkheden waren er voor Maikel van Bragt, Willem van Riel en Kevin Zijlmans. De mooiste en niet te missen kans was al na 2 minuten. Jasmin Velagic speelde zich knap vrij op rechts en zijn perfecte voorzet werd ingekopt door Mahmut Ozdemir maar de Victoria sluitpost kon met een geweldige reflex de gelijkmaker voorkomen. De eerste 25 minuten van de tweede helft speelde voornamelijk op de helft van de bezoekers maar bij de eerste de beste aanval werd de score verdubbeld. De wedstrijd leek gespeeld echter DVVC gaf zich niet gewonnen. Tien minuten voor tijd ging Koen Swanen over de knie na een solo in de 16 en scheidsrechter Opstraat kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Kevin Zijlmans schoot de aansluitingstreffer binnen en een goed resultaat leek haalbaar. Enkele tellen later leek de gelijkmaker binnen te vallen. De ingevallen Osman Cemrek werd in stelling gebracht door Jasmin Velagic maar zijn inzet ging, oog in oog met de doelman, net aan de verkeerde kant van de paal. De resterende minuten zette DVVC alles op alles en kreeg 3 minuten in blessuretijd de definitieve genadeklap: 1:3.

DVVC eindigde de wedstrijd met 10 man na 2 maal geel voor Jasmin Velagic, dit na herhaaldelijk commentaar op de leidsman na een vermeende handsbal. De bezoekers waren opgelucht na de overwinning en blijven hiermee in de race voor het kampioenschap en bij DVVC was er teleurstelling na een wedstrijd waar een puntje verdiend zou zijn geweest. Met de wilskracht en inzet van met name de tweede helft kan met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet worden gezien, beginnende zondag a.s. met de uitwedstrijd in Teteringen tegen DIA, aanvang 14:30 uur op Sportpark de Gouwen.

Jan-Willem Siemons, Stefan Celi, Kevin Zijlmans, Maikel van Bragt, Marc Gitz, Willem van Riel, Dennis Kras(Ugur Kaya), Mahmut Ozdemir(Ferit Saygili), Emran Pourmanaf(Osman Cemrek), Jasmin Velagic, Koen Swanen.