Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Jos Hamers geeft visitekaartje af
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is het driebandentoernooi voor de kleine tafel van start gegaan. Meteen in de eerste week was er al sprake van een overvol programma. De beste prestatie kwam van Dongenaar Jos Hamers. Hij kwam uit op het voor hem formidabele gemiddelde van 0.695. Jos speelde subliem en kwam uit op 74% boven zijn gemiddelde. Jos speelde ook het beste partijgemiddelde met 1.600. Jan v.d. Velden (Sprang-Capelle) deed hier met 1.500 niet veel voor onder. Rijenaar Ton van Oijen speelde het beste algemeen moyenne. Hij kwam uit op 0.823. Hij speelde daarmee 23% boven zijn gemiddelde. Er werden liefst vijf series van vijf gemaakt. Theo Laros (Kaatsheuvel), Huub Schlangen (Tilburg), Johan Nieuwenhuizen (’s Gravenmoer), Ton van Oijen (Rijen) en Ton Kemmeren (Dongenvaart) maakten deze formidabele reeks.

Voor de volgende ronde plaatsten zich in ieder geval. Johan Nieuwenhuizen en Henk Faro (beiden ’s Gravenmoer), Leo Loonen (Oosteind), Huub Schlangen (Tilburg), Theo Laros en Jacco Nieuwenhuizen (beiden Kaatsheuvel), Ton van Oijen (Rijen), Jos Hamers, en Arthur Snoeren (beiden Dongen) en Ton Kemmeren (Dongenvaart). De enige dame die deze week in actie kwam, de Dongense Petra van Dongen redde het net niet. Ze won twee partijen, maar viel louter af op procentueel gemiddelde. Jammer, maar ze heeft zich nadrukkelijk laten zien. Haar broer Goof Verbunt liet een fraaie partij met een gemiddelde van 0.400 noteren. Toch redde ook Goof het niet. Ook de plaatsgenoten Arie Chabot, Jozef v.d. Ven, debutant Piet Schepers, Kees Kimenai en de anders altijd goed presterende Henk Ypelaar redden het niet. Rook v.d. Mast (’s Gravenmoer) en Embert Broekhoven en Gerard Gabriëls (beiden Dongen) eindigden op de derde plaats. Zij mogen de hoop koesteren om als één van de beste derden door te mogen gaan. Ook deze week worden er weer diverse poules gespeeld.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Jos Brouwers Schilderwerken verliest nipt
In Oosterhout verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen met 29-27 van team DKM. De enige winstpartij kwam op naam van reserve Toon Verbunt. Toon speelde een degelijke partij en liet het gemiddelde van 0.510 noteren. Kopman Ad Faro kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort. Hij kreeg maar 38 beurten. Met het gemiddelde van 0.868 zal hij tevreden zijn, maar met het resultaat niet. Ad maakte bovendien een geweldige serie van acht caramboles. Ook voor Embert Broekhoven was er verlies. Hij kwam aan de finish vijf caramboles te kort.

Gevoelig verlies voor ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 20-27 van team D’n Berg uit Geertruidenberg. In de eerste partij kwam Frans Kemmeren maar moeizaam in zijn spel, terwijl zijn opponent furieus van start ging. Daarna kon Frans niet meer aanhaken en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 41 beurten. In de tweede partij kreeg ook Jan Smeekens geen kans. Ook hij had geen verweer tegen het sterke spel van zijn rivaal. De eer werd gered door Piet Kamp. Piet speelde een gedegen partij en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.540. Met verzorgd spel liet hij zijn tegenstander kansloos.
Aankondigingen

27-4: Jos Brouwers-’t Vaartje
Op maandagavond 27 april spelen de teams Jos Brouwers Schilderwerken Dongen en ’t Vaartje tegen elkaar. Beide teams zijn thuis in sportcafé ’t Vaartje. Er is dus sprake van een heuse derby. Team Jos Brouwers bestaat uit Ad Faro, Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven.

28-4: ‘t Vaartje thuis
Op dinsdagavond 28 april speelt team ’t Vaartje tegen team DKM uit Oosterhout. Het is een wedstrijd in de competitie driebanden van het district Midden-Brabant. Team DKM staat aan de leiding, terwijl team ’t Vaartje voorlopig op de laatste plaats staat. Om de positie te verbeteren heeft team ’t Vaartje de winst nodig. Team ’t Vaartje bestaat uit Leo Loonen, Piet Kamp en Jan Smeekens. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Reacties