Onnodig verlies DVVC in Dordrecht

DVVC heeft verzuimd de drie punten mee uit Dordrecht te nemen. Daar vorige week RKsv RCD te sterk leek was het SSW die beduidend minder kansen nodig had om de formatie van Piet Gabriëls te slim af te zijn. De thuisploeg won met 2-1 en een tweede nederlaag tegen een “Dordtse” ploeg was een feit.

DVVC begon zeer goed aan de wedstrijd en binnen enkele minuten waren er al riante mogelijkheden de score te openen. Echter de thuisploeg kwam op zeer gelukkige wijze op voorsprong. Een voorzet vanaf de achterlijn werd op onfortuinlijke wijze in eigen doel verwerkt door Jan-Willem Siemons. DVVC was hier nauwelijks van ontdaan en het spel speelde vooral op de helft van de tegenstander. DVVC spits Hasan Demirtas zag meerdere 100% kansen in rook op gaan mede door uitstekend keeperswerk van thuisdoelman Jan-Arie Kouwenhoven, die vorige week nog 10 maal moest vissen in de uitwedstrijd tegen RWB. Halfweg de eerste helft kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Maikel van Bragt werd getorpedeerd in de 16 door de SSW doelman en dit keer was DVVC spits Hasan Demirtas wel koelbloedig om vanaf 11 meter in te schieten. Vlak voor het rustsignaal had Maikel van Bragt nog een mooie gelegenheid te scoren na een mooie pass van Koen Swanen echter zonder resultaat waarna er met een 1-1 stand de kleedkamers werd opgezocht.
Na de thee begon DVVC weer sterk en Koen Swanen had al na 3 minuten de gelegenheid de voorsprong te nemen echter oog in oog met de SSW doelman faalde hij. De thuisploeg werd sterker en DVVC creëerde nauwelijks meer kansen, enkel een schot vanaf de tweede lijn van Remco Kroese en een knal vanuit een vrije trap van Birol Demirtas maar telkens stond de thuisgoalie in de weg. Halfweg de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong na een snelle uitval en de kans op een goed resultaat te halen werd steeds kleiner. Na een slotoffensief forceerde DVVC nog wel druk richting vijandelijk doel zonder echt gevaarlijk te worden.
Uiteraard was de DVVC coach teleurgesteld maar zag ook positieve dingen. “We hadden hier gewoon 3 punten moeten pakken maar het feit dat we veel kansen creëren is positief, nu de afwerking” aldus Gabriëls. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur, aanvang 14:30 uur op sportpark Dongekant.