ONI pakt punt bij TVC na knotsgekke middag

Foto:

Wat een normale middag diende te worden verliep enigszins anders op sportpark de Kwakkelhut in Breda. Bij aankomst bleek er voor de ONI brigade geen plaats te zijn in een kleedkamer en waren alle velden bezet tot 14.30 Of we maar even wilde wachten en om 15.15 of 15.30 wilde spelen.Geen denken aan reageerde de enigszins verbouwereerde leidsman Laros uit Waalwijk. Na enig overleg werd besloten om de B jeugd van TVC zonder te laten douche uit de kleedkamer te laten halen en zodoende kon ONI om 14.20 een kleedkamer betreden. Om 15.05 werd er afgetrapt maar wel nadat de aanvoerder van TVC een bal van zijn mede speler kogelhard in de onderbuik kreeg geschoten, alles en iedereen in een deuk zowel binnen als buiten de lijnen.

Wat wordt dit voor middag dacht men, nou het werd een gedenkwaardige met als hoogtepunt het verhaal van een AAPJE in een ONI shirt. ONI trof in TVC een ploeg die bereid is om de mouwen tot onder de oksels op te rollen en tot het gaatje te gaan, ONI daarin tegen leek wel angstig om te voetballen. Het werd afgetroefd door een fel TVC.
De zeer gebrekkige en uitgestelde voorbereiding deed er voor ONI ook geen goed aan, de normale dingen konden nu niet uit gevoerd worden en dat had zijn weerslag op de eerste 45minuten. Het was TVC dat de bovenhand had en vol overgave probeerde ONI af te troeven, misschien dat de rookdampen vanuit de dug-out ook verlammend werkten op de benen van de ONI brigade wie zal het zeggen.
Op een slecht veld, werd er veelvuldig de lange bal gehanteerd en kwamen beide teams gevaarlijk voor het doel. ONI kreeg enkele kleine kansjes en TVC de grotere, maar gescoord werd er tot de 34e minuut niet. Balverlies op het middenveld werd door TVC genadeloos afgestraft, een diepe bal belandde voor de voeten van de topscoorder van TVC en deze lepelde de bal zeer vakkundig over de doelman van ONI. 1-0 in de 35e minuut en ONI kon op jacht naar de gelijkmaker. 3 minuten later had het zomaar 1-1 kunnen staan, een verwoestende knal van Scotty v Leeuwen spatte uit één op de paal en de kans op 1-1 was verdwenen. De rust werd behaald met een niet onoverkomelijke 1-0 achterstand, maar dan moest ONI het wel uit een ander vaatje gaan halen, het vaatje van strijd en passie.
En inderdaad de gehele 2 helft was het strijd en passie wat de klok sloeg. Maar het werd ook de 2e helft van het moment van het jaar, wat gebeurde er; In de 47e minuut dook ONI op voor het doel van TVC, een scrimmage voor het doel van TVC waarbij de bal net buiten de zestien meter van TVC werd gewerkt. De mee op gekomen Yordi v Rijen had zojuist een kopkans gemist en baalde hier zo van dat hij even voor AAP moest spelen en al slingerend aan de doellat hing, op het zelfde moment viel dus de bal voor de voeten van Sander Blom en deze haalde vol uit en zag zijn bal al onder de lat het doel in gaan, waarbij hij en alles en iedereen op het sportpark niet hadden gerekend op een slingerende AAP in een ONI Tenue die de bal dus vol op zijn schouderblad kreeg,deze AAP was dus Yordi v Rijen. Het gevolg was een heel team wat moest lachen als 11 boeren met kiespijn, weg zekere 1-1 op de meest vreemde manier die ik ooit heb mee gemaakt.
Gelukkig gooide deze actie geen zand in de ONI motor en ging men door met waar men gebleven was, de jacht op de dan dik verdiende gelijkmaker.Men moest wel heel lang wachten, ook de door gevoerde 3 wissels gaven in eerste instantie geen resultaat.
ONI dat vanaf minuut 55 overal 1 op 1 ging spelen was toch heer en meester geworden en kreeg de betere mogelijkheden, maar moest ook heel attent blijven bij de counters van TVC, tot 2 maal toe bracht ONI het er goed af en bleef de teller op 1 staan voor TVC.
Langzaam liep de brandstof tank leeg bij TVC en werd ONI steeds gevaarlijker, en dat werd beloond.
Het duurde wel lang maar de verdiende gelijkmaker viel. De prima ingevallen Jelle Horsten was de man of the Match. Een goede aanval over de rechter flank ingang gezet door Erik Rosenbrand werd door genoemde prima terug gelegd op de instormende Jelle Horsten deze joeg de bal snoei hard in het dak van het doel van TVC.Met nog 5minuten officeel en 4 extra minuten rook ONI ineens bloed en ging volgas opzoek naar de winnende treffer, een grote sta in de weg voor ONI indeze was de grensrechter van TVC die menigmaal John Broeders en consorte onterecht terug vlagde.
Dat de gemoederen ook enigszins verhit raakte deed verder geen afbreuk aan het spel, de dienst doende leidsman Laros maakte het karwei vakkundig af en blies na 94 minuten voor het laatst op zijn fluitje. Een verdiend punt in een wedstrijd met 2 gezichten van ONI, zoals ook een ondanks alles tevreden trainer Verheij verwoordde nadien; de complimenten voor alle spelers voor de strijd,passie en beleving die men tentoon spreide in het 2e bedrijf, we hebben dit resultaat niet met 11 behaald maar met alle 16 , dit is je hart tonen voor de club en de supporters die er ook weer waren en ook tevreden huiswaarts keerde.
Nu zal men zich gaan voorbereiden op titel kandidaat nr 1 Dubbeldam die a.s zaterdag naar ’s Gravenmoer komen, ONI zal ook hier de zelfde strijd en passie ten toon moeten spreide om de punten binnenshuis te houden.
PROGRAMMA ONI 
11 OKT.
14.45    ONI 1 –  DUBBELDAM
15.00    ONI VE – DONGEN
13.00    ONI A – GDC
12.00    ONI C – OVV
11.00    ONI D1 – TSC
09.30    ONI D2 – OLYMPIA
09.00    ONI E2 – OLYMPIA
09.00    ONI F2 – sv CAPELLE
14.30    RWB – ONI 2
14.30    DVVC – ONI 3
10.45    NEO – ONI B
09.00    OLYMPIA – ONI E1
09.00    WSC – ONI F1