Verslag 2e bootconcours H.S.V. de Ruischvoorn, Dongen

Zondag 28 september 2014 waren er 8 vissers vroeg in de haven van Hank, om de 2e bootwedstrijd van het jaar te vissen. Om  08.00 uur vertrekt men, met de aldaar gehuurde visboten of met eigen boten, om een wedstrijd te vissen tot de klok van 15.00 uur. Men mag in de Biesbosch gaan liggen waar men wil in een, van te voren, afgesproken gebied. 

Het weer werkte super goed mee voor de tijd van het jaar, want het was een zonnige dag. Dus in plaats van een trui aan doen, moest men zich insmeren met zonnebrand. Ook de toeristen waren door het goede weer ook aanwezig, want er werd regelmatig gevaren met boten, de ene nog groter dan de andere. En als de klok de stand van 15.00 uur heeft bereikt stopt men met vissen, om de gevangen vis te wegen en deze op de weeglijsten te noteren. Daarna gaat men terug naar de haven om de weeglijsten in het café aan de haven uit te werken, om de uitslag te bepalen.
In iedere boot werd er vis gevangen, de een wat meer, de ander wat minder, maar het was een gezellige dag en daar gaat het tenslotte om. De heren Broer Oomens en Ad van Zelst wisten he22 kilo wn 650 gram aan vis naar de kant te brengen. In totaal werd er 53.650 gram aan vis gevangen,
De uitslag ziet er als volgt uit:
Koppel / gewicht in gram
1 Broer Oomens 22.650
  Ad van Zelst  
   
2 Jan Trommelen 12.100 
  Wil Maas
   
3 Leo Akkermans 11.700
  Jos Emmen  
 
4 Pieter Koedijk 7.200
  Barry Stulock
 
Op zaterdag 25 oktober 2014 is de jaarlijkse prijsuitreiking bij café de Viersprong in Dongen. Opgeven voor deze avond kan tot 20 oktober 2014 bij Leo Akkermans.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen