Voorbeschouwing VV Dongen – Deurne

Foto:

Vorig jaar op 6 oktober speelde VV Dongen ook thuis tegen Deurne. Toen werd het 3-0 voor de dorpsgenoten, nadat het daarvoor twee fikse nederlagen aan de broek had gekregen ( UDI’19 1-5 en Nuenen 3-1).  Ook toen was het de 5e wedstrijd in de competitie met het verschil dat er toen na 4 duels pas 4 punten genoteerd mochten worden. Nu zijn dat er 7.

Toch mag je als objectieve toeschouwer een aantal vraagtekens zetten bij de manier waarop VV Dongen de wedstrijd ingaat. Tegen UDI ’19, Gemert, TEC en Groene Ster zag het de eerste 20 minuten niet sterk uit bij de Kanaries. De enige ploeg die ervan profiteerde was Groene Ster, die duidelijk maakte dat er in deze klasse geen uitschieters zijn. VV Dongen is zo’n ploeg die van iedereen kan winnen maar ook van iedereen kan verliezen. Een beetje de PEC Zwolle van de Hoofdklasse.
“Ik ken geen één ploeg.” Jan Gerrits jr. (18) is sinds dit seizoen al vier keer de rechtsback van VV Dongen. Hij kwam in de zomer over van NAC waar hij als 12 jarig jochie naartoe ging om zodoende uiteindelijk te gaan schitteren in het stadion van Breda. Van origine is hij een middenvelder maar is later omgeschoold tot rechtsback.“Ja de teleurstelling was best wel groot toen het in de zomer stopte.” Jan jr. komt van een echte voetbalfamilie. Vader Jan en oom Peter speelden lange tijd voor VV Dongen. Peter Gerrits speelde in zijn hoogtijdagen voor het toen hooggeplaatste Baronie, waar hij als een echte snelle rechtsbuiten furore maakte.
“Ik voel me erg welkom bij de club. Heel gezellig en oprechte belangstelling. Het is zoveel anders dan bij NAC. Daar ga je na de wedstrijd meteen naar huis en hier is het nog gezellig: met zijn allen in de kantine lekker napraten en een biertje pakken. Dat ken ik helemaal niet!” Het zegt iets over hoe Jan jr. is teruggekeerd bij zijn oude club. “Ja en het voetbal-niveau is ook heel anders dan ik had gedacht.” 
Jan jr. had nog nooit in de senioren meegedaan en vertelt eerlijk dat hij er te gemakkelijk over had gedacht: “Ik was gewend om tegen leeftijdsgenoten te spelen, maar dit is wel weer andere koek. Volwassen voetbal is toch wel anders.De trainer zei ook tegen me dat er maar weinig jongens van 18 in de Hoofdklasse staan te voetballen en dat geeft me dan wel weer vertrouwen.”  
Jan jr., die in november 19 jaar wordt, is en blijft ambitieus als het gaat over zijn voetbal-carrière: “Ja natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ook van die periode kan ik iets leren. Ik weet dat ik beter kan dan ik tot nu toe heb laten zien” Inmiddels heeft hij zich aangemeld om zijn studie tot junior account manager weer op te pakken. “Zondag moeten we weer vol voor de 3 punten gaan.” Het feit dat hij afgelopen zondag gewisseld werd neemt hij als een uitdaging om de draad weer op te pakken. “De sfeer in het team is heel erg goed en in de samenwerking met Remon Koenen gaat het naar mijn mening ook steeds beter.” 
Over tegenstander Deurne is het volgende te melden. Na een slechte competitiestart wist het team van Ronnie Couwenberg afgelopen zondag een benauwde zege te halen op promovendus AWC. Deurne heeft na 4 wedstrijden 3 punten en staat op de voorlaatste plaats. Meest opvallende spelers bij Deurne zijn Brouwers, Kuipers, Vos en topscoorder van der Steen.
Bij Deurne hopen ze tegen VV Dongen op een goed resultaat om zodoende lucht te creëren. Voor VV Dongen is het zaak om vanaf minuut 1 er te staan en het publiek te geven waar het voor komt. Gedrevenheid, inzet en dan hopelijk de winst. Afspraak op zondag 5 oktober op sportpark de Biezen. Aanvang 14.30 uur.