Zonnige 8e editie Fell pony dag Dongen

Op basis van de fantastische weersvoorspellingen kon het eigenlijk al niet meer mis gaan, wederom een prachtige editie van de Fell pony dag in Dongen! Op zondag 28 september kwamen bijna 50 Fell pony´s uit alle windstreken van Nederland naar Dongen, om daar deel te nemen aan alweer de 8e editie van de Fell pony dag. De zon liet zich al vroeg zien, de vrijwilligers waren zoals altijd weer heel enthousiast en ook de deelnemers hadden er heel veel zin in. Sommigen komen al jaren,  anderen komen voor het eerst kennismaken. Het is een fantastische gelegenheid om ervaring op te doen voor jonge kinderen en jonge pony´s, maar ook bij de ervaren ruiters en menners wordt de rijkunst aardig op de proef gesteld.

De menners begonnen hun dag met een dressuurproef op hun eigen niveau, en reden vervolgens een rit door Dongen waarbij ze foto-opdrachten moesten beantwoorden. Eenmaal terug op het hoofdterrein moesten zij zo snel mogelijk én foutloos een vaardigheidsparcours en 3 hindernissen afleggen. Traditiegetrouw eindigden zij met Spel X, waarbij nu vooral de vaardigheden van de groom werden getest. De groom begon met spijkerpoepen en vervolgens moesten er, vanaf de kar en op hoge snelheid hoefijzers geworpen worden in een emmer, dit alles binnen 3 minuten. Degene met de meeste punten was de winnaar.
De ruiters begonnen ook met een dressuurproef en konden vervolgens deelnemen aan 5 verschillende spelletjes. Eén van die spelletjes was het zogenaamde GPS-doolhof, waarbij de ruiters een plattegrond meekregen en zo snel mogelijk hun weg moesten vinden naar alle GPS-punten. Twee spellen moesten in teamverband worden uitgevoerd, een heuse estafette-race en het vossenstaarten spel, waarbij de teams staarten bij elkaar moesten afpakken.
fp2
Vervolgens werd het enthousiaste publiek ook nog vermaakt met 2 shows. De eerste werd verzorgd door Lisette Bruijnzeels, die met haar pony vrijheidsdressuur liet zien. De pony werd bitloos en zonder zadel gereden en toonde diverse kunstjes aan het publiek.
Vervolgens reed een zestal  jonge meiden van Stal de Vlietlanden uit Medemblik in prachtige kostuums een kür op muziek op de klanken van Michael Jackson.
Verschillende ruiters  gingen met elkaar de strijd aan tijdens het spectaculaire eindspel, het Fell pony korfbal.  
De dag eindige met de prijsuitreiking en een loterij met diverse leuke prijzen. 
De organisatie dankt alle deelnemers, sponsors, grondeigenaren en vrijwilligers voor het realiseren van deze mooie dag!
Meer foto’s zie fotoreeks bovenaan dit artikel