DS 1 handbalvereniging Dongen debuteren in derby tegen Internos

Foto:

Jean Troquet, de kersverse nieuwe trainer van dames senioren 1 van de handbalvereniging Dongen, is met zijn zeer jong team klaar voor de confrontaties in de landelijke 2e divisie zaalhandbal. ,,De uitgangspositie is op een goede manier handhaven. Als de kans echter daar is om in de top mee te draaien, pakken we die!” Troquet en zijn meiden hebben afgelopen zondag de oefencampagne richting competitiestart afgesloten met een uitwedstrijd tegen hoofdklasser Deurne. ,,De eerste helft was zwak, 7-7. Uiteindelijk hebben we een redelijke tweede helft gespeeld en met 18-21 gewonnen.” 

De 59 jarige Troquet is gepokt en gemazeld in het handbalwereldje. Na eerst op redelijk hoog niveau atletiek te hebben beoefend, koos hij toch voor het handbalspelletje. Uiteindelijk ambieerde hij het trainersvak. Op zijn CV prijken redelijke niveaus als trainer/coach. Bondscoach van België, maar ook ere divisie teams bij onze zuiderburen maakten van zijn kennis gebruik. In Duitsland full time trainer in de 3e Bundesliga en in Nederland diverse 1e divisie clubs. In het dagelijks leven is hij ook trainer- coach. ,,Maar dan met uiteenlopende mensen uit alle lagen van de bevolking.”
Bij de dames van Dongen treft hij een zeer jonge ploeg aan. In zijn selectie zitten zelfs nog een aantal A- en B- jeugdspeelsters. Ondanks dat volgens Troquet dit team weinig ervaring heeft, zeker op fysiek en mentaal gebied, kan binnen drie jaar de stap naar het één na hoogste landelijk niveau, de 1e divisie, gezet worden. ,,Ja, ja, deze selectie is daar capabel voor. Zeker als we zien welke talenten er binnen club nu al mee trainen. Maar dan moeten deze jongelui wel de progressie van nu blijven maken!” 
Er rest de nieuwe trainer nog één brandende vraag. ,,Hoe verwerken zij tegenslagen? De afgelopen jaren hebben zij die nooit meegemaakt. Nu speel je op een ander niveau!” De aanstormende talenten waar Troquet over kan beschikken, de A- en B- jeugd, spelen ook in De Salamander op het hoogste landelijke niveau. Voor  straks doen zij nu al ervaring op tegen de jeugd van diverse gerenommeerde ere divisieteams, zoals Hellas Den Haag, Van der Voort Quintus en V&L Geleen. ,,Een reden voor het huidige team om binnen enkele jaren hogerop te klimmen, om deze talenten voor Dongen te behouden. Want anders wordt er in de randstad met de geldbuidel gerammeld!”
Zondag 5 oktober: Landelijke 2e divisie DS, Dongen – Internos, aanvang 13.00 uur. Hoofdklasse HS, Dongen – Internos, aanvang 14.20 uur.  sporthal de Salamander. Entree 3,50 euro. Leden gratis.