Voorbeschouwing Groene Ster – VV Dongen

Een mooi bericht op Facebook gepost door Henry Smans. Met trots laat hij in dat bericht de standen zien van Dongen 1, Dongen 2 en Dongen 3. Alledrie de selectieteams staan bovenaan de ranglijst, waarbij vermeld mag worden dat Dongen 2 en Dongen 3 alles tot nu toe hebben gewonnen. Dongen 1 won twee keer en speelde een keer gelijk.

Prachtig en terecht dat Henry dit  bericht plaatst, want wie had de start van de competitie zo ingeschat? Deze retorische vraag valt niet te beantwoorden, want de feiten spreken voor zich. Ook de iets te enthousiaste omroeper bij de wedstrijd tegen TEC kon zijn geluk niet op na de 4-0 winst. Op alle fronten scoort onze vereniging en daarom des te meer reden om blij te zijn. Dat hoort ook zo ! Toch dendert de trein van de competitie voort en staan er weer nieuwe uitdagingen voor de deur.  Niet iedereen heeft het geluk dat ons nu toelacht en in het voetbal weten we met zijn allen donders goed dat het er morgen weer heel anders uit kan zien, maar toch.
Wie had gedacht dat Baronie zo’n bliksemstart zou kennen. Een team dat compleet vernieuwd is en met eerstejaars senioren weet te winnen van Blauw-Geel en uit bij Schijndel ? DOSKO, een relatief onbekende, die maar met 0-1 verliest in de beker van de Graafschap?  Mooi om te zien en ook mooi om je gedachtes daar over te laten gaan. 
Aan de andere kant zijn er verenigingen die een mindere start beleven. Zo hebben Deurne, de Vlak en Schijndel nog geen overwinning geboekt en staan nog met lege handen. Daarboven komt Groene Ster met slechts 1 punt. 
In Limburg is de teleurstelling van de matige competitiestart groot, want in de voorbereiding lieten de “Groentjes”  van zich horen. De bekerresultaten waren goed : tegen LONGA 5-0, tegen Bekkerveld 4-2 en tegen Geldrop 3-1.Dan de start van de competitie. Na een saaie 0-0 tegen OSS 20 verloor Groene Ster thuis tegen UDI ’19 (0-1) , een duel met een staartje en bleven afgelopen zondag de punten in Gemert (5-2).  Het staartje: Tijdens het duel tegen UDI ’19 kreeg sterspeler Emil Miljkovic de rode kaart na een opstootje met keeper Thijs van Hoeij. Zeven wedstrijden, zo oordeelde de KNVB, maar na protest ( de vereniging maakte bezwaar tegen de willekeur van bestraffen door de tuchtcommissie van de KNVB en het gebrek aan duidelijkheid / ontbreken van codes rondom overtredingen) van Groene Ster werd de straf teruggebracht naar 2 wedstrijden. Dat betekent formeel dat de Bosnier pas op 5 oktober zijn rentree in het elftal maakt. 
Al met al zijn de Limburgers getergd om een goed resultaat neer te zetten, waar VV Dongen zich moet blijven realiseren dat de winst in hun spel vooral komt door ‘ het iets voor elkaar over hebben’.