ONI vergeet zichzelf te belonen

Foto:

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er zullen weer mensen zijn die zeggen, och komt het klets verhaal van ONI dat ze WEER beter waren weer aan.Inderdaad, ONI was wederom beter en niet zo klein beetje ook, ONI was heer en meester maar wist de suprematie niet te vertalen in doelpunten. Een wedstrijd die prima werd begeleid door de jonge leidsman Hupkes uit Kaatsheuvel, die slechts éénmaal naar het borstzakje moest grijpen voor Unitas en verders de wedstrijd prima aanvoelde, werd een wedstrijd met legio kansen.

Van het dozijn kansen werd er zegge en schrijven maar één benut, en dit gebeurde dan pas nadat men tegen een ongeloofwaardig 0-2 achterstand aan keek. Supporters die het sportpark betraden en de wedstrijd even aanschouwd hadden keken raar en verschrikt op als men hoorde dat ONI op achterstand stond.
ONI deed wat het wilde op de eerste 10 minuten na, hierna was het ONI wat de klok sloeg en de kansen aan een touwtje reeg, maar steeds niet het netje wist te vinden. Grote en hele grote kansen waren niet besteed aan Jelle Horsten, Nils Verkooijen en John Broeders.
Deze laatst genoemde heeft de nacht na de wedstrijd vast gedroomd  over het feit dat de doelman van Unitas zijn ziedende poeier nog net met de knokkels wist te raken en de bal op de lat uitéén zag spatten. ONI had op het halfuur spelen op een ruime 4-0 moeten staan, maar men schoot zich zelf steeds in de voeten.
Het was na de eerste tien minuten een genot te zien hoe ONI het spel speelde, met een piepjong middenveld, Sander blom en Thomas van Dongen ondersteund door de ervaren John Broeders en Dennis Siemons schiep ONI zich de ene kans na de andere. En toen kwam de voetbalwet weer om de hoek kijken, balverlies op het middenveld luidde de volkomen uit de lucht vallende 0-1 in. De eerste de beste mogelijkheid werd door Unitas vakkundig afgemaakt en ONI moest amper 30 sec later de rust in met een 0-1 achterstand.
Het geboden spel beloofde wel veel goeds voor het 2e bedrijf, en men ging ervoor.
En jawel, daar kwamen de kansen weer, weer door prima combinatiespel kwam men gevaarlijk voor het Unitas doel, een kopbal van Nils Verkooijen had een beter lot verdiend maar zeilde net langs de kruising, ook de overige pogingen van alles wat Oranje/Blauw was strandden in schoonheid of waren een prooi voor de goede doelman van Unitas. ONI deed alles, ging één op één spelen met nog 20 minuten te gaan en het was wachten op de gelijkmaker, maar dan helemaal uit het niets boem….. de volgende dreun voor ONI. Unitas kwam één keer voor het doel van ONI en weer was het raak tot hun eigen verbazing.
ONI ook verbaasd maar dan op de negatieve manier, en weer werd het gaspedaal verder ingetrapt, en eindelijk werd de prima voetbalinstelling dan beloond.
In de 85e minuut wist Jelle Horsten het gat achter de doelman van Unitas dan wel te vinden en er gloorde hoop aan de zonnige lucht. Met man en macht ging men op zoek naar de gelijkmaker, helaas was de tijd tekort en moest men Unitas feliciteren met de gestolen overwinning. De ass trainer van Unitas beaamde dat Unitas hier eigenlijk met 7-8-9 1 nederlaag van het veld had moeten stappen  en loofde de spel opvatting die ONI aan het daglicht stelde. Opnieuw de complimenten maar geen punten.!
Nu kan men zich opmaken voor de DONGENSE DERBY bij onze ”vrienden” van Olympia’60
Deze op zich staande wedstrijd komt voor ONI zeer ongelegen op dit moment daar men enige spelers mist door blessures en vakanties. Toch zullen er 11 tot op het bot gemotiveerde spelers op het veld staan en zullen er 3 zitten te trappelen in de Olympia dug-out. Dat de wedstrijd tegen de ” Vrienden” uit Dongen een speciale zal zijn hoeft verder geen betoog, een aantal oude bekenden zal men tegenkomen en voor anderhalf uur zullen deze geen vrienden zijn maar tegenstanders die men graag het hoofd biedt.
Het belooft een spektakelstuk te worden van de bovenste plank, waarbij op een faire manier de degens met elkaar gekruist zullen worden.
De DERBY zal onder leiding staan van Dhr Aafouallah, J en zal om 14.30 op sportpark Crispijn zijn aanvang hebben. Alles wat ONI een warm hart toe dracht wordt a.s zaterdag verwacht in Dongen, en gezien de beleving die er nu al heerst zullen velen uit ’s Gravenmoer de weg naar Olympia 60 maken. Mogen de beste als winnaar van het veld stappen in een voor het amateurvoetbal reclame makende ouderwetse Derby.
ONI 2 PAKT EERSTE PUNTEN IN MADE.
Met een verdiende 0-2 overwinning kwamen de manschappen van Rini Netten vanuit Made weer huiswaarts. Voordat deze wedstrijd werd gespeelt mocht het 2e Elftal uit handen van sponsoren G.A.Schilderwerken en R v Raamsdonk een compleet nieuwe outfit in ontvangst nemen. Dat deze handreiking zijn vruchten afwierp werd nadien dus duidelijk en mag men spreken van een gouden start middels het hagelnieuwe tenue.
oni2
Op de foto poseren beide heren 3e van links en 1e van rechts met het dolgelukkige 2 Elftal.
Bij monde van Rini Netten en aanvoerder Jeroen Hensen werden beide heren bedankt voor de gulle gave en beloofde ze alles tedoen wat in hun vermogen ligt om beide sponsor namen op een positieve manier uit te dragen.
Met deze eerste overwinning is de toon dan ook gezet en wacht a.s zaterdag ook voor hen een heuse Derby, waarbij mijn sv Capelle als tegenstander treft op sportpark ‘T Wiel.
PROGRAMMA ONI 
20 SEPT
14.45    ONI 2 – sv CAPELLE
11.30    ONI B – SCO/TOFS
10.00    ONI E1 – OVV
09.00    ONI F1 – NEO
14.30    OLYMPIA’60 – ONI 1
15.00    NEO – ONI VE
15.00    WASPIK – ONI A
11.30    DIA – ONI D1
11.00    TSC – ONI C1
11.00    OVV – ONI E2
09.45    ‘T ZAND – ONI D2
08.30    DONGEN – ONI F2