Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen is de competitie gestart met een gelijkspel tegen de Eekhoorn uit Oosterhout. Jack Wijnen speelde een degelijke partij en won met het mooie gemiddelde van 1.125. Jack maakte ook nog een mooie serie van acht. Ook Kees Wittens won meteen bij zijn debuut. Hij kwam uit op 1.0975. Willie Damen verloor kansloos. Bart Hultermans kwam terug van een achterstand en pakte zelfs even de leiding. In de slotfase moest hij echter capituleren. Team Hultermans is afgelopen seizoen Nederlands Kampioen geworden en gepromoveerd naar de eerste divisie. Klassenbehoud is de doelstelling voor dit jaar. Het eerste punt is inmiddels binnen. 

Biljartsport Landelijke derde divisie:
Lion van Loon start met gelijkspel
In Rijen speelde team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 4-4 gelijk tegen team ’t Rijens Vat. Winst was er voor Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld. Gerbert was met 0.636 de beste man van zijn team. Hij maakte ook nog een mooie serie van zes caramboles. Marrie deed daar met 0612 niet veel voor onder. Kopman Daniël v.d. Geld verloor. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Ook voor Arnoud van Rooij was er verlies. Hij kreeg zelfs maar 39 beurten.  
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen wint van Sun Control
In sportcafé ’t Vaartje stond op de eerste competitiedag meteen al de derby tussen Sun Control Tilburg en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. In de eerste sessie moest kopman Gerard Gabriëls het onderspit delven tegen een magistraal spelende Ad Faro. Ad won ruim van zijn opponent. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.810 voor zich noteren. Op de andere tafel won Jos Hamers afgetekend van Toon Verbunt. Jos kwam uit op 0.416 en was daarmee de beste man van zijn team. In de tweede sessie nam Anton Smulders het op tegen Jan Versprille. Jan maakte een geweldige start en had na elf beurten al veertien caramboles gemaakt. Hij maakte onder meer een mooie serie van vier. Daarna nam Jan wat gas terug. Hij finishte wel met het voortreffelijke moyenne van 0.625. Op de andere tafel moest Anja Verbogt het opnemen tegen Leo Loonen. Aanvankelijk een gelijk opgaande strijd, maar in de slotfase liep Leo weg en pakte de winst. Team ’t Vaartje kwam niet in actie, omdat de tegenstander had afgemeld.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen de winst met 27-24 van team ’t Pleintje uit St. Wilibrord. Kopman Charles Mekes kwam niet echt in zijn spel en moest het onderspit delven. Hij kreeg ook maar 48 beurten. Winst was er voor Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Embert won met het kleinst mogelijke verschil van één carambole. Jan Smeekens speelde een puike partij. Hij liet het fraaie gemiddelde van 0.456 voor zich noteren. Dit was ruim voldoende voor de winst. Door dit resultaat staat team Hazenberg nu zesde. 
Team ’t Vaartje verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 24-28 van team de Westhoek. De enige winstpartij kwam op naam van Leo Loonen. Leo speelde een degelijke partij en maakte een mooie serie van vijf. Henk Smolders sr. was dicht bij de winst. Aan de meet kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Kopman Ad Smolders kwam niet echt in zijn spel. Hij kreeg overigens ook maar 45 beurten. Team ’t Vaartje staat voorlopig op de zevende plaats. 
Aankondigingen:
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op donderdagavond 18 september speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team D.C. Michielsen uit Breda. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Danël v.d Geld, Gerbert v.d. Lee, Marrie Groeneveld,  Jurgen Sauvillers en Arnoud van Rooij. 
Biljartsport vierde divisie:
C. v.d. Nieuwenhuizen – ’t Vaartje
Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg is het seizoen met winst gestart. Op vrijdagavond 19 september staat er opnieuw een derby op het programma. Dan wordt aangetreden tegen team ’t Vaartje. Team ’t Vaartje kwam dit seizoen nog niet in actie. Team C. v.d. Nieuwenhuizen bestaat uit Ad Faro, Embert Broekhoven, Leo Loonen, Jan Versprille en Toon Verbunt. Team ’t Vaartje bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Jan Ligtenberg, Theo Laros en Piet Kamp. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. 

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg en ’t Vaartje thuis 
Op dinsdagavond 23 september spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje in eigen huis. Het betreffen wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant.  Beide teams treden aan tegen Buro Balans uit Oosterhout. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. Team ’t Vaartje speelt in de eerste thuiswedstrijd tegen team de Westhoek uit Drunen. Dit team bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Sun Control – Hultermans
Team Brabant Service Zonwering Tilburg speelt in de bekercompetitie tegen huisgenoot team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 24 september. Team Sun Control B.V. Tilburg bestaat uit: kopman Gerard Gabriëls, Anja Verbogt, Anton Smulders en Jos Hamers. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Kees Wittens, Willie Damen en Bart Hultermans. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje vanaf 19.30 uur.