DVVC begint met remise tegen DIA

DVVC heeft met het treffen tegen DIA een punt overgehouden. In een spannende wedstrijd vielen over en weer kansen en beide ploegen konden uiteindelijk genoegen nemen met een 1-1 gelijk spel. Voor de ploeg uit Teteringen teleurstellend en voor de thuisploeg een positief resultaat.

Met name in het laatste kwartier had DVVC het moeilijk en mocht het van geluk spreken dat de pas 19 jarige scheidsrechters Hupkes(die overigens goed floot) coulant was bij een actie van verdediger Marc Gitz. Een doorgebroken speler werd op de rand van de 16 onderuit gehaald en werd bestraft met geel en een vrije trap. Daarvoor moest Kevin Zijlmans en Maikel van Bragt hun doelman assisteren door de bal van de doellijn te verwerken. ”Daarentegen hadden wij het eerste kwartier van de tweede helft de beslissing kunnen forceren”, aldus trainer Piet Gabriëls. Nadat Hasan Demirtas kort na de thee op fraaie wijze de 1-1 liet aantekenen had de thuisploeg legio kansen om op ruime marge te komen. Tot 2 maal toe had DIA doelman hulp van de paal en bij een snoeihard schot van Maikel van Bragt moest hij tot het uiterste de bal uit de kruising te keren. Ook een inzet van doelpunt maker Demirtas werd ternauwernood van de doellijn verwerkt.
Net als in het tweede bedrijf had DVVC ook in het eerste gedeelte van de eerste helft een handvol kansen. Eerste belandde een schot van Koen Swanen in het zijnet, een kegel van aanvoerder Remco Kroese werd gekeerd door de goalie en een prachtige lob van Hasan Demirtas verdiende meer. De bezoekers konden niet één uitgespeelde kans creëren maar kwamen toch op voorsprong.  Op een schot vanuit de 2e lijn vanaf zo’n 25 meter had doelman Sitki Ozdimir geen antwoord. Na deze goal werd DIA sterker zonder echt gevaarlijk te worden. De neutrale toeschouwer heeft kunnen genieten van een fraaie wedstrijd die over 90 minuten dan ook een terechte uitslag gaf.
Zondag a.s.  is de uitwedstrijd tegen RWB uitgesteld vanwege “De 80 van de Langstraat” en speelt DVVC een vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen 3e klasser B.M.C. uit Berlicum.
Aanvang 11:30 uur op sportpark “Dongekant”.