Drie tweede plaatsen poloteams De Vennen

Afgelopen weekend waren liefst 5 teams van ZV De Vennen actief tijdens het tweedaags waterpolotoernooi dat door SBC2000 in het mooi gelegen buitenbad Wolfslaar in Breda werd georganiseerd. De jongens en meisjes onder 17 speelden al hun wedstrijden op zaterdag, dames 1 en heren 1 en 2 waren gedurende twee dagen aanwezig en actief. Met 3 tweede plaatsen en een eervolle 3e plek kan terug gekeken worden op een ook in sportief opzicht geslaagd toernooi

De jongens onder 17 ondervonden voor het tweede achtereenvolgend weekend dat het spelen in die categorie wel weer even wennen is. Met een erg jong team, waarin onder andere twee jongens die vorig seizoen nog onder 13 speelden, waren ze niet opgewassen tegen gerenommeerde clubs als De Zaan (Zaandam) en VZC E&P (Veenendaal). Tegen de Bredase thuisploeg, die men ook in de competitie gaat tegenkomen, wisten de jongens de schade aardig beperkt te houden hetgeen moed geeft voor de a.s. competitie. Alles wat men nu geleerd heeft en komend jaar gaat leren is bagage voor de toekomst.
Ook de meisjes onder 17 kwamen uit in een voor hen nieuwe categorie en moesten het daarbij stellen zonder de vaste keepster en haar zus. De speelsters die wel aanwezig konden zijn zetten hun beste beentje voor. In de wedstrijd tegen De Ham (Zaanstad) leverde dat nog geen punten op maar tegen de a.s. competitietegenstanders van Zeester/Meerval uit Uden en van SBC2000 werden 2 x 3 punten en daarmee de tweede plek binnen gehaald.
g2b2mvzw7pn170rz3radqsdis
Dames 1 speelde de eerste wedstrijd tegen de latere winnaar, het Osse Arethusa. Die bondsploeg toonde zich net iets geslepener en De Vennen verzuimde voor een snelle verrassing te zorgen. Die eerste nederlaag bleek meteen de laatste want vervolgens bonden de Dongense vrouwen de (bonds)ploegen van Hydrofiel, Aquarijn, De Warande en van het gelegenheidsteam “Vind ik lekker” aan de zegekar. Een mooie tweede plaats en dus een mooi perspectief voor de nieuwe competitie.
Heren 1 eindigde na een nederlaag tegen het Barneveldse DWK en overwinningen op Hydrofiel en ESN als 2e in de poule. Op zondag moest daarom in de kruisfinale worden aangetreden tegen de winnaar van de andere poule op het lagere bondsniveau. Dat bleek goede bekende Hieronymus uit Roosendaal te zijn, de ploeg die De Vennen afgelopen seizoen van een promotieplek afhield. De Vennen nam nu met 6-4 een sportieve revanche en trof in de finale wederom de (stevige) ploeg van DWK. Net als op zaterdag kreeg De Vennen geen grip op dit team, het verschil was wederom niet groot maar wederom in Barnevelds voordeel zodat ook heren 1 het toernooi als tweede afsloot.
m7aq3jj5rxex9d67r49kfkg4i
Heren 2 begon moeizaam (9-2 nederlaag tegen het Haagse ZDHC) maar groeide langzaam in het toernooi. Uiteindelijk finishte dit team met 3 overwinningen en 2 nederlagen op een verdienstelijke 3 plaats.
De komende weken staan nog wat oefenwedstrijden op het programma voordat op zaterdag 20 september a.s. de competitie 2014-2015 van start gaat, richting het 60e jubileumjaar van ZV De Vennen.