Sportpark de Biezen gesloten buiten seizoen

Het kunstgrasveld van Sportpark De Biezen wordt de laatste weken door allerlei mensen gebruikt buiten de officiële trainingen, wedstrijden en andere verenigingsactiviteiten om. Uiteraard stimuleren wij de jeugd om in hun vrije tijd buiten te spelen. Echter, het sportpark is verboden terrein op momenten dat er geen sportactiviteiten zijn en de kantine gesloten is. Daar zijn hele goede redenen voor:

In de zomerperiode vindt groot onderhoud plaats aan de velden, die daardoor extra gevoelig zijn voor slijtage;
De grasvelden hebben in de zomer rust nodig om te herstellen en de kunstgrasvelden zijn altijd gevoelig voor beschadigingen door bijvoorbeeld glas, kauwgum en brandende sigarettenpeuken. De ervaring leert helaas dat met name illegale gebruikers voor deze schade zorgen; 
Toelaten van onbevoegden zonder toezicht verhoogt het risico op vandalisme en criminaliteit op het sportpark, zoals vernielingen van verenigingseigendommen, brandstichting en inbraak. Om het park te kunnen betreden zijn er op diverse plaatsen al hekwerken vernield, hetgeen de vereniging op extra onnodige kosten komt te staan.
Je bent onbevoegd als je niet voor een wedstrijd, training of andere verenigingactiviteit op het sportpark bent, ongeacht of je nu wel of geen lid bent van VV Dongen.
Handhaven
Gemeente en politie handhaven deze regels. Als een medewerker van de gemeente iemand aantreft op de velden die daar onbevoegd is, dan zal hij of zij je vragen om te vertrekken. Als dat niet gebeurt, wordt de politie geïnformeerd. Als alternatief zijn er voldoende trapveldjes te vinden in de wijken in Dongen, de Hertog Janvelden zijn wel toegankelijk of eventueel de sportvelden op Dongen Vaart, de Gaasjes.