Van Gils Sport haalt GOUD in Sittard

Foto:

Zaterdag 14 juni is van Gils Sport met het 7 koppig nunchaku-team afgereisd naar Sittard. Daar werd de Open Challenge Cup georganiseerd. Bij de junioren waren het Daniël van Dongen, Thomas Pijnenburg en Rens Scheepers die in de ochtend aan de bak moesten. Daniël had “the flow” vanaf het eerste moment goed te pakken. Zijn tegenstanders moesten goed op hun hoeden zijn. Hij won de ene naar de andere partij. Hij behaalde dan ook een mooie finale plaats die hij eind van de dag moest spelen. In de finale liet hij zien dat zelf in de finale hij zijn mannetje stond …met een overweldigende score van 4-2 trok hij het goud naar zich toe in de -1.45.

Thomas en Rens zitten alle 2 in dezelfde lengte klassen -1.55. Naar mooie partijen te hebben gespeeld kwamen ze in de kruisfinales tegen elkaar uit.  Een van Gils onderonsje vond plaats op de mat. Na een mooie en spannende wedstrijd wist Thomas brons naar zich toe te slepen en werd Rens met nipt verschil 4e in deze poule.
Bij de dames was het Yentl Evers die zich een mooie weg baande naar een podium plek. Ze begon de dag erg sterk en leek alle winst naar zich toe te trekken. Deze dag was vooral verassend omdat de dames poule verassend de grootste inschrijving was van alle klassementen. In de kruisfinale kwam Yentl uit tegen 1 van haar grote rivalen. Helaas verloor ze deze partij met 1 puntje verschil. Na een ochtend vechten werd ze 4e in deze grote poule.
Tussen de middag werden de kata’s gelopen. Bianca Meeuwissen die al eerder op wedstrijden heeft laten zien dat ze van goede huizen komt. Liet iedereen even zien hoe je op een wedstrijd een “golden kata” moet lopen. Met een hoge score wist ze dan ook iedereen achter zich te laten. En ging er met het goud vandoor.
In de middag was Erik Meeuwissen aan de buurt. Door een groeispurt moest hij voor de eerste keer uitkomen in de -1.85. Het ging hem verassend goed af, zo de eerste keer tussen de “grote mannen”. Ook al was hij onzienlijk de jongste met zijn 14 jaar in deze poule stond hij zijn mannetje. Hij wist in een spannende kruisfinale de 3e plaats te veroveren.
Brian Visser  heeft  zich deze dag  ingezet als kumite scheidsrechter omdat er een gebrek was aan scheidsrechters op dit toernooi.                                                                                                                  
Uitslagen OCC Sittard
onderdeel Kumite                                                                                             
1e plaats: Daniel van Dongen                                                                                                                               
3e plaats: Thomas Pijnenburg                                                                                                                               
4e plaats: Erik Meeuwissen, Rens Scheepers , Yentl Evers                                                                                              
Onderdeel Kata:                                                                                                                                                   
1e plaats: Bianca Meeuwissen.