Werper en meerkamper Glenn Pols blijft zich verbeteren

Foto:

Tijdens de Competitie van de B-junioren in Zuid Nederland en omstreken, zou Glenn de werponderdelen op zich nemen. Vanwege de prestaties op het polsstokken werd er gesproken of hij dat onderdeel op zich zou gaan nemen, in plaats van het kogelstoten.  Het werd toch 3x werpen.

Tijdens het speerwerpen was al te zien dat hij  in de opwaartse Flow zit. Met een afstand van meer dan 44 m kwam hij weer dicht bij zijn PR in de buurt. Het ging een tijdje wat minder met speerwerpen, maar het zit er weer helemaal in. Vanwege een verkeerde indeling in groepen moest Glenn  tijdens de laatste 2 worpen met de speer , heen en weer rennen om te gaan kogelstoten en met het wisselen van de schoenen, kon hij dat steeds net halen. 
Zijn eerste kogel was direct een PR met 13.18 m. Ook een verbetering van zijn eigen pas verworven Clubrecord van Atledo bij de B junioren. De tweede worp werd 13.47 m en zijn derde kwam zelfs nog verder op 13.67 m neer.  Ook de vierde ging ruim over de 13 m heen. Topprestatie van Glenn, die als 1e jaars B-junior tussen atleten van een jaar ouder,  de 1e plek op het onderdeel mocht neerzetten.
Hij moest erg lang wachten voor het discuswerpen, omdat de discuskooi te dicht bij de verspringbak stond. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties. Toch wilde Glenn ook hier zijn vorige week verworven clubrecord scherper stellen. Met zijn eerste worp al voorbij zijn PR met 38.28m was hij nog niet tevreden. Ook tweede worp kwam hier over heen naar hoog in de 38 m. In de derde worp dacht hij dat het mis ging. De discus ketste af tegen de top van de discuskooi, maar kwam toch erg ver. Met 41.04 m was hij superblij en sprong een gat in de lucht. Dat is een verbetering van zijn PR en Clubrecord met 3 meter. Ook zijn 4e worp ging netjes over de 39 m. Ook op dit onderdeel werd Glenn ruim de beste op dit onderdeel.
Glenn was supertrots en met deze prestaties behoort hij tot de toppers van Nederland  gaat hij zich zeker inschrijven op het Nederlands Kampioenschap dat over 3 weken gaat plaatsvinden.