Martin Evertse en Robin Huysmans Koppelkampioenen 501 van Dongen Darts

Zondag 15 juni j.l. vond in Café De Valk weer een toernooi plaats dat meetelde voor de ranking waaraan alleen Dongenaren mogen deelnemen.Het was tevens het laatste toernooi voor de ranking van dit seizoen. Dit keer werd alweer voor de 29e keer het kampioenschap van Dongen verspeeld koppels 501. De opkomst was ook deze keer weer netjes te noemen. Vorig jaar ging de titel naar Dimitri van Keulen en Johan Smulders, die uiteraard aanwezig waren om hun titel te verdedigen.

Het toernooi werd verspeeld in poules met aansluitend winnaars en verliezersronde.
Na de poule wedstrijden plaatste de beste 6 zich voor de winnaarsronde de rest verdween in de verliezersronde. De regerende kampioenen Johan en Dimitri wisten zich wederom te plaatsen voor de winnaarsronde. Maar voor plaatsing halve finale werden ze verslagen door Ad Timmermans en Kevin Laurijsen. De halve finale was het eindstation voor Kevin en Ad want Robin Huysmans en Martin Evertse werden finalisten. Ook finalisten werden Wiek Claassen en Edwin Nuis door winst op Rob Emmerik en Mark Lodewijks.
De finale werd hierna verspeeld, best of 9. Edwin en Wiek namen een 3-1 voorsprong maar tenslotte waren het Robin en Martin die de volgende 4 legs wonnen en daarmee het kampioenschap veroverde, proficiat. Voor beiden is het de eerste Dongense titel.
x4ra3cprhmdex6ssn1kiax09m
v.l.n.r. Martin, Robin, Edwin en Wiek
In de verliezersronde ging de winst naar Jurgen Evers en Dennis van Strien die Nor van den Kerkhof en Rob Claesen met 4-2 versloegen.
h76ppfqke3hdfrtx3c2xv8t63
v.l.n.r. Nor , Rob, Dennis en Jurgen
In totaal werd er 10 keer 180 gegooid. Wiek Claassen plaatste er 3, Kevin Laurijsen had er 2.
1x 180 was er voor Mark Bakx, Sharon Roosen, Ad Timmermans, Edwin Nuis en Johan Smulders. De hoogste uitworp ging naar Kevin Laurijsen met 111. De beste 16 spelen op zaterdag 28 juni de ranking finale,  aanvang is 13.30 uur.
De uitslag
WINNAARS KOPPELS
1. Martin Evertse – Robin Huysmans
2. Wiek Claassen – Edwin Nuis
3. Kevin Laurijsen – Ad Timmermans
Rob Emmerik – Mark Lodewijks
5. Johan Smulders – Dimitri van Keulen
Sandra van Halderen – Sharon Roosen
VERLIEZERS KOPPELS
1. Dennis van Strien – Jurgen Evers
2. Nor van den Kerkhof – Rob Claesen
3. Mark Bakx – Dennis Hendrickx
Ramon Bressers – Mick Hoevenaas
5. Marco Roosen – Tim Hoevenaars
—————————————————————————————-
ZONDAG 22 JUNI OPEN DARTTOERNOOI  IN CAFÉ DE VALK.
 
Voor de open ranking vindt in Café De Valk a.s. zondag 22 juni wederom een toernooi plaats.
Er wordt een single en een koppeltoernooi verspeeld. Het koppeltoernooi wordt altijd verspeeld in poules. Beide toernooien hebben weer een winnaars en verliezersronde.
Het toernooi vangt aan om 13.30 uur tot die tijd kunt u inschrijven. Graag tot zondag.