Voorbeschouwing MSC-Dongen

Gelukkig hebben we multimedia. Door dat geluk kunnen we via de site van MCS een kijkje nemen in de voetbalkeuken van MSC Meppel. De wedstrijd van afgelopen zondag tegen Quick 20 uit Oldenzaal zal niet de boeken ingaan als het meest mooie duel maar wel als een zeer spannend.

Quick 20 was voetballend vele malen beter dan MSC, maar wist de uitstekende doelman Holterman van MSC niet in echte problemen te brengen. MSC zette veel fysiek in de strijd en hoopte op een ingeving van de rappe linksbuiten Marcel Linthorst. Bijgestaan door de zwervende nummer 10 Bjorn Bakker en de opkomende linksback (2) Scholte ter Horst kwam vanuit MSC kant daar het meeste
‘gevaar’ vandaan. Opvallend was de speelwijze van trainersduo Brandsma / Blom dat koos voor een 4-4-2 waarbij hun redelijk flegmatieke spits Camiel Fidom regelmatig moest knokken op het middenveld zodat er geen stootkracht meer voorin te vinden was. Dat had ook te maken met de speelstijl van het betere Quick 20 dat snel druk zette op het rechtsbenige centrale duo Oosterkamp en Alex Zomer ( bijgenaamd de Tank, net zoals spits Sander de Bomt).
Bij balbezit van MSC werd veelvuldig de lange bal gespeeld. Oosterkamp probeerde om de haverklap met een crossbal linkerspits Linthorst te bereiken, waarbij back Scholte ter Horst voor de aansluiting zorgde. Vanaf rechts was er de eerste helft bar weinig te beleven en stond invaller Kaj van Duuren
(substituut voor de geblesseerde sterspeler Jos Fidom) compleet geïsoleerd. In de tweede helft speelde hij voor de twee controlerende middenvelders Stefan Liezen en Jeroen Kleene, waardoor Bjorn Bakker meer ruimte kreeg om loopacties te maken vanaf links en rechts. Voor mij is hij zeker een van de betere spelers. Een echt handenbindertje, die je in een duel meer dan twee keer tegenkomt.
Het centrale duo zoekt vaak het moment om mee naar voren op te komen. Afwisselend steken Oosterkamp en Zomers over op de as van het veld. De behoudende tactiek tegen Quick 20 was begrijpelijk want er mocht niet verloren worden. Wellicht vandaar de defensieve opstelling van MSC. Bij het inbrengen van sterspeler Jos Fidom leek het net of er iets gebeurde in het team uit Meppel. Meer vertrouwen en duidelijk was dat broer Camiel Fidom meer zijn best ging doen. Het winnende doelpunt kwam dan ook uit de lucht vallen. Een prachtige actie van Linthorst op links (slecht verdedigd door Quick 20) rondde hij af met een voorzet op de tweede paal. De aanname van Jos Fidom was prefect en in een wirwar van spelers schoot hij de bal in de lange hoek binnen, waarmee MSC zich plaatste voor de halve finale te gen VV Dongen.
MSC speelt net zo lang Hoofdklasse als VV Dongen en speelde daarvoor alleen maar 1eklasse. MSC is een begrip in de regio. Sinds 1918 is het samen met buurman Alcides de club van Meppel. Prestatief ingesteld. In de competitie eindigde het team op de 3e plaats achter Quick 20 en kampioen Hercules. Met 64 doelpunten is het de meest scorende ploeg achter Hercules dat er 5 meer scoorde.
MSC speelde al tegen Brabantse ploegen en had daar niet zoveel moeite mee. Twee jaar geleden won het met 6-0 en 0-2 van UDI 19 en vorig jaar behaalde de huidige kampioen van Hoofdklasse B OJC Rosmalen 1 punt uit de twee ontmoetingen. Het zegt natuurlijk niets. Deze wedstrijden staan op zichzelf en het is voor een vereniging als VV Dongen alleen maar geweldig om zoiets mee te mogen maken. Met een uitstekende groep voetballers maken we net zoveel kans op het behalen van de finale als de heren uit Meppel.
De uitwedstrijd zal op donderdag 29 mei om 14.30 aanvangen. Een hele reis voor de vaste kern supporters, maar we maken er sowieso een mooie dag van !!
Zorg voor een invasie vanuit Dongen naar Meppel en steun onze jongen in hun reis naar de Topklasse!! 
Frank van Heteren