Topklasse komt in zicht voor Dongen

Dongen tegen Blauw Geel ’38 uit Veghel was een wedstrijd waarin een van de twee ploegen door zou gaan naar de volgende ronde. Dongen moest winnen, na het 0-0 gelijke spel in en tegen Gemert. Blauw Geel had aan een gelijkspel genoeg. ,,Wij gaan voor de winst,” waarschuwde Blauw Geel verzorger Noimin Imankarijo in de rust. Zijn ploeg stond toen met 2-1 achter.Door de 3-2 winst gaat Dongen komende donderdag naar MSC Meppel, de periodewinnaar van de hoofdklasse C.

Dat Dongen ‘leeft’ was al duidelijk te merken bij aankomst op Sportpark de Biezen. Rijendik stonden de voetballiefhebbers aan de kassa om een kaartje te bemachtigen voor deze wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hof waren de bedoelingen van Dongen duidelijk. Snel druk zetten en zorgen dat de bezoekers niet in hun spel komen. Er waren tien minuten verstreken waarin Dongen al diverse mogelijkheden had om de score te openen. Prima aanvallen, op snelheid uitgevoerd, waarvan de afwerking nog te wensen overliet. Blauw Geel kwam na een kwartier pas via Mustafa Guler tot een eerste schot, dat hoog over ging. De mogelijkheden voor Dongen stapelden zich op. Nadat Sander de Bont op een ingooi van Paul van Zon zich snel ontdeed van zijn directe bewaker, Erik van Loon, schoot hij nog in het zijnet. Enkele minuten later was het dan toch raak.
qw6xwsnudbrom4q74s06rhrlb
Robert Mutzers was naar rechts uitgeweken. Met een magnifieke lichaamsbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been. Deze dacht dat Mutzers een pure linkspoot was. De kleine Dongenspits pakte de bal met zijn rechter op zette voor en in de kluwen van spelers probeerde Jaap van der Waarden de bal binnen te tikken. Doelman Martijn van Strien pareerde de bal nog, maar had geen verweer tegen het beslissende tikkie van Sander de Bont. De openingstreffer was een feit. Nog geen minuut later, via een snelle combinatie vanuit de Dongenverdediging, zette Remon Koenen zijn aanvoerder Fatih Kamaci volkomen vrij voor doelman Van Strien. Deze had geen antwoord op de inzet van Kamaci. En zo kwam Dongen heel snel op 2-0. Blauw Geel kon heel sporadisch gevaarlijk worden, maar dat was dan door foutjes in de Dongenverdediging.  Een verdediging die heer en meester was.
bezmawzzv7u5qjtki4408z3kw
Met nog vijf minuten te gaan kwam Blauw Geel terug in de wedstrijd. Remon Koenen liep te enthousiast achter tegen Sander van Weert aan die dan ook gewillig neerging. Emiel van der Sanden gaf Timen Beijes geen kans en zorgde voor de 2-1. Dat was even een domper voor Dongen dat Blauw Geel weer in de wedstrijd zag komen. Na de rust even een offensiever Blauw Geel. Dongen pakte al snel weer de draad van voor de rust op. Dat resulteerde in een kans, na een prima cross pass van Daan Poelmans, voor Mutzers. Zijn schot ging via de paal achter. Met nog een kwartier te gaan kregen de bezoekers de grote kans op de gelijkmaker. Van der Sanden joeg vrijstaand vanaf vijf meter voor het doel, waar alles wat Dongen was kansloos was, de bal over het Dongendoel. Kort hierop maakte invaller Tom Kolkert het de doelman uit Veghel zeer lastig door de bal te blokken. Er stond echter niemand van Dongen om deze bal in het lege doel te tikken.
d3utiw4tr0s3br91uwldopqpm
De Paradijsvogeldans
Kort hierna was het dan toch raak. Revy Rosalia, opgeschoven naar het middenveld voor Jaap van der Waarden, joeg de bal vanuit een corner van Kamaci snoeihard in de lange hoek. Deze 3-1 vierde hij bevrijdend met zijn parodie op de Paradijsvogel. De afgelopen week werd Rosalia, als genomineerde bij de uitreiking van de BN De Stem trofeeën, opgeroepen als de Paradijsvogel van de Kanaries uit Dongen. Vandaar zijn dansje voor de dug-out bij zijn 3-1.
lkyv5anhh5216mmt7n18r3apa
En hierna was het uitvoetballen. Het werd weer even billen knijpen toen Paul van Zon binnen de zestien meter een overtreding beging op Brian Peters. Zonder te kijken naar zijn assistent wees scheidrechter Hof resoluut naar de elf meter. Weer was Timen Beijes kansloos op de inzet van Van der Sanden. Dongen, m.n. Rosalia, speelde de laatste 4 minuten extra tijd professioneel uit. Samen met Robert Mutzers hield hij de bal rond de cornervlag lang in bezit.
Wederom spuitende champagneflessen na afloop van deze 3-2 zege. De volgende tegenstander is komende donderdag MSC uit Meppel. Zondag is de return in Dongen. De winnaar gaat spelen om 1 plaats in de topklasse. Wanneer houdt het op? Voor meer informatie over de busreis naar Meppel, kijk op de website van vv Dongen: www.vvdongen.nl