Michon van Eijnatten geslaagd voor zwarte band Karate-Do

Foto:

Op zaterdag 24 mei j.l. werden er te Leersum de landelijke Dan examens afgenomen onder auspiciën van de KBN, Karate-do bond Nederland. Deze zwarte band examens worden slechts 2x per jaar georganiseerd.  Michon van Eijnatten van, van Gils Sport is bijna een jaar bezig geweest om zich optimaal voor te bereiden op dit pittige examen, dit samen met zijn zoon Patrick die hem als partner op het examen heeft geholpen. Samen met vijf andere kandidaten stond Michon op de mat.   

Voor het behalen van de zwarte band moet een aantal oefeningen worden gedemonstreerd. Als eerste werd begonnen met de Kihon, een serie van stoten en schoppen in beweging. Hierna was het onderdeel Kata, schijngevecht, aan de beurt. Hier moesten drie verschillende Kata’s worden gedemonstreerd. Als laatste werden de gevechtsoefeningen gedemonstreerd. Deze gevechtsoefeningen moeten met partner worden uitgevoerd, hier was het Patrick die alle aanvallen krachtig uitvoerde en Michon die al deze aanvallen technisch wist te pareren en over te nemen. 
Na een klein uurtje zweten hadden alle zes kandidaten het examen erop zitten. Toen werd het spannend want de examen commissie ging in overleg en dit duurde toch iets langer dan verwacht. Na een klein half uurtje kwam het verlossende antwoord dat Michon was geslaagd voor zijn Ie Dan en mocht hij uit handen van de voorzitter van de graden commissie zijn meestergraad in vol trots in ontvangst nemen. Met dank aan Patrick die al die tijd samen met zijn vader heeft getraind om tot dit geweldige resultaat te komen. 
Op de foto van links naar rechts, Peter v Gils (trainer), Patrick , Michon, Dimitra Limneos (voorzitter examencommissie)