Heerlijk sportief relaxte seizoensafsluiting jeugdteams DVVC

Wanneer de kinderen rond 14.00u op de velden van DVVC arriveren komen ze in een gespreid bedje. Alles voor een fantastische seizoensafsluiting voor de jeugd, van mini’s t/m de A-jeugd, staat klaar. Onder de sturende leiding van organisator Kees van Loon hebben vrijwilligers speelvelden en een stormbaan uitgezet, een bungyrun en een springkussen opgezet, liggen twee wonderwielen heel verleidelijk te lonken, is er een punten-voetbalgoal en de haast niet meer weg te denken voetballeeuw (stropdasschieten) op het voetbalveld verschenen.  Hulde aan de bouwers die al voor het officiële startsein veel lachende gezichten als beloning voor hun noeste arbeid krijgen.  Ondertussen krijgen andere vrijwilligers een briefing over de spelen, route, tijd en welke teams zij vanmiddag gaan begeleiden.

Speciaal verzoeknummer
Een jaarlijks, op uitdrukkelijk verzoek, terugkerend onderdeel is de ouder-kind-voetbalwedstrijd. Nou voelt de A-jeugd zich niet bepaald kind-kind meer maar vind het niettemin fantastisch om tegen de ouder(en) te voetballen. Daarom mogen de jongens daar ook mee beginnen. Zijn ze daadwerkelijk met hun jeugdige elan opgewassen tegen de oudere garde(?),  al dan niet (oud) DVVC’ers? Het blijkt nog een hele klus! Ze mogen dan kampioen geworden zijn, versterking voor het aankomend seizoen kan deze ploeg,  zeker nu een aantal jongens doorschuiven naar het 1e, best gebruiken!
Ook de huidige meisjes D2 beginnen met een partijtje voetbal tegen de ouders. En die zien hun kans schoon de meiden te laten zien wie er de baas is (in huis-?- of) op het veld. Zij laten hun overwicht gelden en moeten nu uitdragen wat zij de kinderen langs de lijn toeroepen: “Ga voor de bal. ‘Vecht’ ervoor!” Helaas leidt dat ook wel eens tot botsingen en dan blijkt de veerkracht van de meiden groter.
smc6wbofbkbpp8zastj24n84b
Vrolijke spelmiddag
De andere 4 groepen beginnen bij de spelen, waarbij het hardst gelachen wordt bij de bungyrun en de wonderwielen. Bij bungyrun heb je natuurlijk al je kracht keihard nodig om het tot een goed einde te brengen, slappe lach kan je daar dan eigenlijk niet bij gebruiken. De wonderwielen race is het lachwekkendst wanneer je tegen een klungelende ouder mag aantreden. Die denken dat zo een ‘hamstermolen’ een eitje is, maar is het nou de bedoeling dat je óp de balken stapt of er juist overheen en dus op het gras. Het draaien met zo een groot wiel blijkt al helemaal geen sinecure en het levert hilarische taferelen op.
Spanning is er, hoe dan ook, altijd bij het stropdasschieten en ook bij de punten-voetbalgoal. Wie gaat er (individueel) met de meeste punten vandoor en welk team (ouders of kinderen) is het meest gefocust en doelgericht?
syb5igb2mrrvixscqhkyki7ru
De stormbaan is geliefd bij jong en oud(er). De aller jongste gebruiken het als extra springkussen, de meiden om vanaf het hoogste punt lekker te kweppen, de jongens om hun snelheid en stoerheid te laten zien.  Behalve het echte voetbalspel is dit zelfs voor de A-jeugd een super aantrekkelijk onderdeel van de middag. Ze leven zichzelf hierop dan ook helemaal uit.
ag3mplu669sme1v077dzpimqu
BBQ
Tegen 18.00uur is iedereen wel toe aan een hapje, zeker wanneer de heerlijke BBQ geuren zich over het volle terras verspreiden. Er is voor iedereen weer volop te smikkelen van de verschillende vleessoorten, de heerlijke sauzen en diverse salades. Met een muziekje van de huisdisco De Donkere Wolk en later nog een live optreden van Niels Blom is het, met dank aan de goedgezinde weergoden,  bijzonder relaxt  toeven na een sportief dagje bij DVVC.
tlgqqanslt48d2ecm9rdr7d8g
Daarom DVVC!
De (jeugd)leden en hun ouders weten weer heel goed waarom ze juist bij DVVC voetballen. 
Het is een relaxte, supergezellige club met veel aandacht voor de jeugd, waar in een gemoedelijke sfeer elk team 2x per week kan trainen en waar bovendien regelmatig een kampioenschap gevierd wordt! Afgelopen  april waren dit het meisjes D1 team en het A1 jongens team.
Nieuwe leden zijn altijd welkom, van mini’s tot aan de kampioensteams toe.  Dus, ben je op zoek naar een sportieve bezigheid, waar ook gepresteerd wordt, dan is DVVC dé club voor jou! Kijk voor meer info: www.dvvc.nl
Foto’s: Carlinde Photo’s & More