Olympia’60 buigt pas in slotfase voor Well

Voor de laatste wedsrijd van het seizoen kwam WSV Well naar het Dongense crispijn afgereisd. Well was al in het bezit van een periode dus het beloofde een open wedstrijd te worden tussen 2 ploegen die gezien de belangen vrijuit konden voetballen. De eerdere ontmoeting eindigde in een debakel voor Olympia’60 gezien de 8-1 nederlaag. Er was dus voor de manschappen van scheidend trainer Jurgen van der Elzen werk aan de winkel om eerherstel te halen.

Pupil van de week was voor dit slotakkoord Tygo Smits van de F2 die over 3 weken de 8 jarige leeftijd zal bereiken. Hij is fan van landskampioen Ajax en de beste voetballer ter wereld is in zijn ogen Tim uit de F2, een mooie opsteker voor Olympia in de toekomst wellicht dus. Dromend over pannenkoeken met poedersuiker nestelde hij zich op de bank nadat hij uiteraard de openingsgoal in het netje had gelegd.
Voorafgaande aan de wedstrijd werden Niels Brugman, Jeroen van Rijen en Dylan van der Elzen in de bloemtjes gezet en bedankt voor hun inzet voor Olympia 1. Niels stopt zijn voetbalcarrière, Jeroen gaat waarschijnlijk in een lager elftal voetballen en Dylan vertrekt naar Gudok. Ook werd uiteraard trainer Jurgen van der Elzen bedankt voor 3 mooie jaren als hoofdtrainer bij onze club. Hij zal komend seizoen de scepter zwaaien bij Willem 2 amateurs die in klasse 4D het kampioenschap wisten binnen te slepen.Na  de ceremonie protocollaire was het dan toch echt tijd voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Olympia mistte zijn aanvoerder Robert Hillebrand die vanuit Samos het duel volgde en de geblesseerden Ran van Peer, Ruud van Beek, Kenneth Janssen en Rick Hultermans.
Al in de 2e minuut kregen de bezoekers een dubieuze vrije trap kregen toegekend rond het 16 metergebied. De vrije trap spatte uiteen op de lat en Olympia kwam goed weg. Nauwelijks 4 minuten later moest keeper Wouter Dirven corrigerend opreden bij een doorgebroken speler. Na 10 minuten volgde het eerste wapenfeit van Olympia’60. Nick van Wanrooij legde aan voor een vrije trap en zag zijn inzet net voorlangs gaan. Na enkele mooie reddingen van Wouter Dirven kon ook hij niet voorkomen dat Well na een snelle aanval uit het boekje de 0-1 aantekende.
Hierna volgden wat kleine kansjes over en weer en het was Paul Jespers die vlak voor rust nog net overkopte na aangeven van Dylan van der Elzen. Na 55 minuten gespeeld te hebben profiteerde en Well aanvaller van een slippertje van Davey van der Schans. De uithaal belandde op de lat en het gevaar was voor even geweken. Halverwege het tweede bedrijf maakten Niels Brugman en Davey van der Schans plaats voor de jongelingen Bas Leemans en Thierry van Meel. Met nog een kwartier op de klok ontving sluitpost Toon Verboven 2 gele kaarten op rij en dus rood nadat hij zijn ongenoegen had geuit naar leidsman. Olympia moes dus met 10 man verder en ging achterin 1 op 1 spelen. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat de gelijkmaker werd gescoord. Op goed aangeven van Dylan van der Elzen knalde Nick van Wanrooij zijn 16e van het seizoen in de touwen. Trainer van der Elzen haalde Tim Smulders naar de kant en gunde Jordy Brenders zijn competitiedebuut voor Olympia 1. Dat pakte radicaal verkeerd uit voor de jonge speler die na een botsing met de Well keeper op een brancard het veld verliet. De ambulance werd gebeld wat later bleek niet geheel onterecht. Jordy brak zijn scheenbeen en eindigde zo wel heel ongelukkig zijn seizoen. Uiteraard wensen wij Jordy een goed en spoedig herstel toe.
Olympia moest dus met 9 man verder en kon niet voorkomen dat in de slotminuten Well hiervan wist te profiteren. Met een minimaal verlies van 1-2 kon Olympia terugkijken op een fantastische 2e seizoenshelft en kan zich gaan opmaken voor de zomervakantie.
Hopelijk deelt de KNVB Olympia volgend seizoen weer in in dezelfde klasse, we zullen het halverwege juni allemaal weten.
Rest nog om deze geweldige groep een dikke pluim te geven omdat ze ondanks de slechte seizoensstart altijd zijn blijven geloven in zichzelf en dat na de winterstop meer dan bewezen hebben! Alle supporters bedankt en hopelijk kunnen we iedereen weer verwelkomen in augustus aan de afrap van een nieuw seizoen.