Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Inmiddels worden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de kwartfinales gespeeld van het driebandentoernooi voor de kleine tafel. De Dongenaren Toon Verbunt en Cees Sprangers wisten zich te plaatsen voor de halve finales. Beide spelers wonnen drie van de vier wedstrijden. Toon werd hiermee eerste in zijn poule. Met het resultaat zal Toon zeker tevreden zijn. Met zijn moyenne van 0.378 waarschijnlijk iets minder. 

Op de tweede plaats eindigde hier Willy v.d. Wiel (Rijen). Willy kwam in zijn beste partij uit op 1.100. Hij won twee partijen en speelde er één gelijk. Hij had een net iets beter percentage dan Leo Loonen (Oosteind) en plaatste zich daardoor als tweede van de poule. Cees werd tweede in zijn poule. Hij speelde net iets boven zijn gemiddelde. Hij kwam uit op 0.750. Hier werd Jan van Kasteren (Tilburg) de poulewinnaar. Hij is eveneens door naar de volgende ronde. Jan speelde bijna 36% boven zijn gemiddelde en kwam uit op 0.814. Het beste partijgemiddelde ging naar Ad van Sas (Kaatsheuvel). Hij liet het fabuleuze gemiddelde van 2.800 voor zich noteren. Hij had maar 5 beurten nodig om te finishen. Hij maakte ook nog een fraaie serie van 7. Meervoudig finalist Henk Ypelaar (’s Gravenmoer), Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) en Jan Leemans (Dongen) werden in de kwartfinale uitgeschakeld. Ook deze week worden er weer enkele kwartfinales gespeeld. 
2e divisie driebanden-groot:
kampioen Hultermans remise
In Reusel speelde kampioen team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen in de laatste wedstrijd van het seizoen gelijk. Tegen team De Molen werd het 4-4. Kopman Jack Wijnen excelleerde andermaal en kwam uit op 1.666. Dit was ruim voldoende oor de winst. Ook Dingeman Picocrie speelde in zijn afscheidswedstrijd een prima partij. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.833. Verlies was er voor Bart Hultermans en Willy Damen. Bart kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Willy speelde beter maar moest toch genoegen nemen met een nederlaag. Het kampioenschap werd echter al eerder binnen gehaald.
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Remise voor ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje met 27-27 gelijk tegen team de Eekhoorn. Hij maakte nog wel een fraaie serie van zeven. Piet Kamp dwong met verdedigend spel een mooi gelijkspel af. Jan Smeekens pakte de winst. Jan speelde een gedegen partij en hield zijn opponent prima op afstand.  Door dit resultaat staat dit team voorlopig tweede.
Jos Brouwers verliest
In Oosterhout verloor team Jos Brouwers Schilderwerken Dongen van team D’n Ondeugd. Het werd 29-25. Winst was er voor reserve Ton Kemmeren. Hij speelde fantastisch en was al na 38 beurten bij de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0.710 voor zich noteren. Verlies was er voor Jan Ligtenberg en Embert Broekhoven. Jan kreeg maar 49 beurten en kwam maar zes caramboles te kort. Embert kwam 7 caramboles te kort. Team Brouwers bezet op dit moment de vijfde plaats.
Aankondigingen:
Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
’t Vaartje thuis
In sportcafé ’t Vaartje speelt team ’t Vaartje op 13 mei een wedstrijd tegen team D’n Ondeugd uit Oosterhout. Team ’t Vaartje heeft de punten nodig om mee te blijven doen in het klassement. Team ’t Vaartje bestaat uit Piet Kamp, Jan Smeekens en Frans Kemmeren. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.