Onnodig zware nederlaag voor ONI

De eindstand van 6 – 1 in het voordeel van de thuis ploeg Noad’32 doet het vermoeden rijsen dat ONI er helemaal niet aan te pas is gekomen in Wijk en Aalburg, maar de werkelijkheid was toch iets anders.

Vanaf het startsein begonnen beide teams met de jacht op treffers. Dat het na 15minuten spelen misschien wel 2 – 2 had moeten staan zegt wel genoeg, de kansen vlogen de beide doelmannen om de oren maar gescoord werd er nog niet. Paal en lat stonden ook score’s in de weg en zo ontrolde zich een wedstrijd die een redelijk vervolg kreeg qua spel. Het was dat ONI te slordig met de eindpass was en de geboden ruimtes niet goed wist te benutten en dat Noad het vizier nog niet op scherp had staan daar er ander bij de rust die nu behaald werd met een 2-0 voorsprong voor Noad er volgens vele wel 4-4 op het score bord had moeten staan.
ONI dat deze wedstrijd op nieuw aantrad met een aantal A jeugd spelers die zich prima staande hielden en zelfs een B jeugd speler die zijn debuut maakte in de loop van de 2e helft en zich ook knap staande hield tegen het ervaren Noad. Dat doet de toekomst er rooskleurig uit zien. B jeugd speler Sam de Weijer kon deze middag ook de kroon op zijn werk zetten daar hij een verkregen penalty voor ONI mocht nemen van de vaste penalty nemer Jori Broeders. Toch goed ingeschoten, maar een evenzo prima redding van de Noad goalie deed zijn poging de das om.
Even hiervoor had Jori Broeders de stand voor ONI een dragelijker aanzien gegeven door een flitsende aanval door het centrum met een heerlijke knal in de rechter beneden hoek af te werken en ONI de dik verdiende ere treffer te geven. Noad was inmiddels uit gelopen naar een 4-0 stand voor dat Jori deze ere treffer maakte en de strijd was dan ook inmiddels beslecht. ONI probeerde om 2e treffer te forceren en bleef netjes tegenstand geven, ondanks dat Noad in de laatste minuten er nog 2 bij prikte.De oranje/blauwe brigade probeerde het wel, maar kon het tij niet meer keren. Noad won deze middag terecht, maar ONI had zeer zeker de uitslag een dragelijker aanzien kunnen geven.
A.s Zaterdag speelt men de laatste wedstrijd van het seizoen en gaat men opnieuw proberen om een waardig slot te geven aan deze in mineur aflopende competitie.
Om 14.30 treft men het Bossche Bvv Voorafgaande aan deze wedstrijd zal het sportpark het domein zijn van het KEURSLAGER MARCO VAN STRIEN E & F TOERNOOI, waar een kleine 200 spelers de strijd aan gaan om deze Keurslager Marco v Strien Bokaal binnen te halen.
Nadat hier de kruiddampen zijn opgetrokken zal dus ONI 1 aantreden tegen Bvv.
En dan is de koek nog niet op, want om klokslag 17.00 zal ONI B aantreden tegen NEO’25.
En dit is niet zomaar een wedstrijd, is het in eerste instantie een heuse Derby komt daar ook nog bij dat bij winst van NEO dit team zich tot Kampioen mag laten kronen.
Een leuke uitdaging voor de manschappen van de B jeugd ligt er klaar om op een sportieve manier de strijd met NEO aan tegaan en waarbij men over publieke belangstelling niet teklagen zal hebben. Opnieuw voldoende redenen om een bezoek te brengen aan SportPark ”t Wiel op deze laatste competitie zaterdag.