Dongen in kwartfinale Omroep Brabant Cup

Afgelopen donderdag heeft VV Dongen 1 zich geplaatst voor de 1/2 finale van de Omroep Brabant Cup door een 2-3 overwinning op de amateurs van PSV in Eindhoven. De ploeg van Ron Timmers maakte het zich onnodig moeilijk door in het eerste kwart van de wedstrijd een handvol kansen te missen. PSV kwam na een spaarzame uitval zelfs op 1-0. Remon Koenen scoorde de gelijkmaker waarna PSV weer de voorsprong pakte. Met een fraaie goal maakte Mitchel van der Stappen er voor rust 2-2 van.

Doordat Dongen verzuimde door te drukken, bleef PSV in de wedstrijd, en schroomde niet met harde duels te proberen het duel naar zich toe te trekken. Kort voor tijd maakte Robbert Mutzers echter de bevrijdende 2-3 en kan Dongen zich gaan opmaken voor de 1/2 finale, thuis tegen Kozakken Boys. De datum van dit duel moet nog (in onderling overleg) worden vastgesteld.
Komende zondag neemt Dongen het voor de competitie op tegen het reeds gedegradeerde Bekkerveld. Bij winst blijft Dongen in de race voor een periodetitel, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie waarin gespeeld wordt voor een plek in de Topklasse. Dan moet op 11 mei in de laatste (thuis)wedstrijd ook nog Baronie worden verslagen.