Open Dongense Badminton Kampioenschappen wederom een succes

Foto:

Ook dit jaar organiseerde badmintonvereniging BC Shot op zaterdag voor Pasen en eerste Paasdag de Open Dongense Badminton Kampioenschappen.Het toernooi zat met meer dan 200 inschrijvingen en meer dan 500 wedstrijden voor twee dagen vol. Er kon in 5 klassen gestreden worden om het kampioenschap, waarbij in elke klasse op drie onderdelen ingeschreven kon worden, de gemend dubbel, de heren/ dames dubbel en de heren/dames enkel.

De deelnemers kwamen niet alleen uit heel het land, ook badmintonners uit Duitsland waren weer van de partij. Op zaterdag werd er begonnen met een poolsysteem, hierdoor waren de badmintonners van veel wedstrijden verzekerd om te spelen. BadmintonCompany zorgde ervoor dat men kapotte rackets opnieuw kon laten bespannen en nieuwe materialen zoals kleding, rackets en schoeisel kon aanschaffen. Mariver Sports zorgde voor de aankleding van de hallen in sportcomplex “De Salamander”, zodat er een gezellige sfeer was.
Tussen de mooie, vaak pittige wedstrijden door kon men meedoen aan een loterij waar mooie prijzen te winnen waren, die door onder andere Kwekerij Pulcher en Mariver Sports beschikbaar waren gesteld, Jannie en Fenna hebben de organisatie van de loterij op zich genomen. Doordat de hoofdprijs er maar niet uit ging bleef het tot het laatst spannend. Nicole Zijlmans was uiteindelijk de gelukkige winnares van het badmintonracket t.w.v. totaal € 125,00.
Van ’s morgens 09.00h tot ’s avonds 20.00h werd er flink gestreden om de punten, om door te gaan naar de finale ronden. Voor degene die zich ervoor op hadden gegeven had Coert van het sportcafé De Salamander een overheerlijk buffet gemaakt, waarna één ieder huiswaarts ging om zich op te laden voor de volgende dag.
Op zondag, eerste Paasdag, ging het om 09.00h weer van start. Hadden de Masseuses Madelon en Tamara het op zaterdag nog relatief rustig, dit was deze ochtend wel anders, zeker voor aanvang van de eerste wedstrijden moesten er veel spieren los gekneed worden.
Desalniettemin werden er zinderende zenuwslopende partijen gespeeld. Om 17.00h werden er door de voorzitter van BC Shot, Marco Gruppen, samen met Silvia 46 prijzen uitgereikt voor de eerste en tweede plaatsen die zijn behaald.
BC Shot wil graag haar toernooicommissie, bestaande uit Mark Verschuren, Joery van der Horst en Miranda van Loon bedanken voor de geweldige en zeker professionele organisatie. Ook is BC Shot de mensen van de wedstrijdtafel dankbaar. Tenslotte wil BC Shot alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid, inzet en interesse.
Volgend jaar met Pasen is BC Shot voornemens hetzelfde resultaat te behalen.