Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In Oosterhout won team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 2-6. Er werd gewonnen van team de Eekhoorn. Team van Loon kwam met vier spelers maar één carambole te kort. Jurgen Sauvillers verloor met nog slechts één luttele carambole te gaan. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.537. Kopman Marrie Groeneveld was de beste speler van de avond. Hij kwam uit op het fantastische gemiddelde van 0.897. Hij was hiermee de beste speler van de avond. Ook Arnoud van Rooij speelde prima. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.636 voor zich noteren. Reserve Embert Broekhoven kweet zich prima van zijn taak. Hij pakte de winst met degelijk spel. Door dit resultaat staat het team met als thuisbasis sportcafé ’t Vaartje op de achtste plaats. Klassenbehoud is echter nog niet helemaal zeker. 

Biljartsport vierde divisie:
Brabant Service – ’t Vaartje: 4-4 
Team Brabant Service speelde in sportcafé ’t Vaartje de derby tegen team ’t Vaartje. Beide partijen hielden elkaar in evenwicht. Anja Verbogt won met gedegen spel van Jan Ligtenberg. Gerard Gabriëls moest het onderspit delven tegen Patrick Schrijvers. Patick kwam uit op het prima gemiddelde van 0.657. Ook Gerard speelde een puike partij en kwam uit op 0.578. Hij kwm echter nog drie caramboles te kort. Anton Smuders won afgetekend van Piet Kamp. Anton speelde geweldig en kwam uit op 0.595. Jos Hamers moest het onderspit delven tegen Willy v.d. Wiel. Jos kwam slechts twee luttele caramboles te kort. Gerard en Willy maakten allebei een serie van vijf.  
Broekhoven excelleert voor v.d. Nieuwenhuizen 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 4-4 gelijk tegen team ’t Steegje uit Made. In de eerste sessie was er winst voor Leo Loonen. Leo speelde een degelijke partij en haalde zo de winst binnen. Toon Verbunt kreeg weinig kans. Zijn opponent was al na 34 beurten bij de finish. In de tweede sessie speelde Embert Broekhoven fantastisch. Lange tijd had hij uitzicht op een gemiddelde van boven de één. In de slotfase dook hij hier net onder. Hij had maar 28 beurten nodig om te finishen. Met het gemiddelde van 0.892 mag hij meer dan tevreden zijn. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Op de andere tafel kwam kopman Ad Faro terug van een achterstand. In de slotfase liep zijn rivaal echter weer weg. Hierdoor was het gelijkspel een feit. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK 
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 28-26 van team D.G.P. uit Herpt. Winst was er voor Jan en Edwin Ligtenberg. Erwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Erwin maakte nog wel een mooie serie van 12. Edwin maakte zelfs een serie van 16 en vader Jan zelfs een serie van 17. Jan speelde geweldig en liet het gemiddelde van 4.000 precies voor zich noteren. Hij gaf hiermee zijn opponent geen schijn van kans. Ook Edwin speelde een prima partij. Hij kwam uit op 2.592. Ook dit was voldoende voor de winst. 
Aankondigingen:

Biljartsport driebanden-klein:
Driebandentoernooi ’t Vaartje van start
Op zaterdagmiddag 5 april gaat het toernooi van start. Er zijn nog enkele gaten in het wedstrijdschema. Biljartsporters die alsnog interesse hebben kunnen zich nog melden bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Alleen aanmeldingen om poules vol te maken worden nog geaccepteerd. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro. 
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans speelt thuis
Aanstaande zaterdagmiddag 5 april speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis. Deze wedstrijd is op verzoek van de gasten op het laatste moment uitgesteld. Dan wordt aangetreden tegen team MIXX uit Geldrop. Team Hultermans staat momenteel op een gedeelde eerste plaats. Het heeft de winst nodig om zich een goede uitgangspositie voor het kampioenschap te verwerven. Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie en Bart Hultermans. Patrick Adams, Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 9 april speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team ADC uit Waalwijk. Bij winst is team van Loon nagenoeg zeker van klassenbehoud. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Leo Loonen, Ton Kemmeren en Jan Ligtenberg.