Ook promotie kandidaat Giessen verslikt zich in Olympia’60

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat Olympia in een lekkere fase rondwoelt. De nummer drie van de ranglijst Giessen had zaterdag de opdracht om de opmars van de rood witten te dwarsbomen maar slaagde daar niet in. In een verre van oogstrelende wedstrijd maar met een leeuweninzet en hard werken wist Olympia voor de tweede week op rij de 0 te houden. Het werd 0-0 op Crispijn, een resultaat waar de equipe van  trainer Jurgen van der Elzen trots op kan zijn!

Pupil van de week Bart Weterings van de F1 nam het voortouw en joeg met een gemikt afstandsschot de enige treffer van de middag subliem in de touwen. Bart is groot Ajax fan en kan met een bord friet en een frikadel genieten voor de tv van zijn idool Lionel Messi. Hij nestelde zich tussen de reserves Rick Hultermans, Jeroen van Rijen en Wouter Dirven in en zag zijn cluppie een zwaarbevochten punt uit het vuur slepen. Olympia trad aan zonder de geschorste Tim Smulders en geblesseerde Ruud van Beek.
De eerste helft was Olympia absoluut de mindere van hoogvlieger Giessen maar “man of the match” Toon Verboven rekende met zijn achterhoede keer op keer af met de snelle aanvallen van de bezoekers. Vooral in de eerste helft valt er een dikke pluim uit te delen aan de jonge keeper van Olympia, Kenneth Jansen. Hij wist met enkele fabelachtige reddingen zijn ploeg in de race te houden, zelfs toen 2 aanvallers oog in oog stonden met de goalie maakte Jansen de juiste beslissing en wist hij een tegentreffer te voorkomen. Enkele kleine kansjes voor Nick van Wanrooij, Dylan van der Elzen en Bas Leemans waren de enige wapenfeiten van Olympia tijdens het eerste bedrijf. Een prachtige krulbal van Giessen belandde op de paal en redde Olympia voor een achterstand (met dank aan diegene die de paal daar precies heeft neergezet).
De tweede helft was het Olympia die de lijnen uitzette, de thuisploeg domineerde maar wist het net helaas niet te vinden. Gezien de hele wedstrijd is de 0-0 een terechte weerspiegeling van het geheel. Olympia kan weer een puntje bijschrijven en blijft wederom ongeslagen na de winterstop. Enige smetje op de wedstrijd was de leidsman uit Hank die gemakkelijk met geel strooide. Dat betekende dat Olympia het de volgende wedstrijd moet stellen zonder Paul Jespers en Tim van Wanrooij.
Volgende week is Olympia vrij en heeft het de tijd zich op te maken voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Nordea uit Tilburg. Nordea bivakkeert op de laatste plaats maar staat bekend als een stugge ploeg die zich niet gemakkelijk laat verschalken. Olympia zal er uiteraard alles aan doen om de ingeslagen weg te blijven volgen!