Dongen verzuimt punten te pakken

Vooral de eerste helft vergat Dongen de wedstrijd in en tegen Deurne al te beslissen. Deurne, dat sinds de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Dongen in de degradatiezone verkeert, behaalde een magere 1-0 winst op een slap, vooral in de 2e helft, spelend Dongen. Dongen moest het doen zonder de geschorste Paul van Zon en Fatih Kamaci. En om deze nederlaag aan deze afwezigen te wijten gaat teambegeleider Hans Kuijsters te ver. ,,Er blijven er genoeg over die, als zij in goede doen zijn, de rol van Fatih kunnen overnemen.” Dat was afgelopen zondag dan ook grote manco bij Dongen. Veel spelers zaten niet goed in hun vel en speelden ver onder hun kunnen. Daardoor werden er in de eerste helft opgelegde kansen gemist.

Vier mogelijkheden hadden Dongen minstens op 0-2 kunnen brengen. Na 14 minuten stuurde Sander de Bont Robert Mutzers de diepte in met een geraffineerd steekpass. De kleine Mutzers zag zijn inzet naast gaan. Dongen had deze periode het betere van het spel. Ook al omdat Deurne niet bepaald schitterde door prima voetbal. Na een half uur spelen dolde Mutzers zijn tegenstander en op de rand van de zestien had hij de hoek voor het uitkiezen. Ook deze inzet belandde in het vangnet. Ook Sander de Bont deelde in de malaise. Tien minuten voor rust liep hij alleen op het Deurne doel af. Te gehaast in zijn afwerking joeg hij de bal over het doel.
Net na rust nog een mogelijkheid voor Dongen via Revy Rosalia. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald. Dit was, met nog een bal op de lat, het laatste wapenfeit van Dongen. Vanaf de 55e minuut was het Deurne geblazen. Ook de thuisploeg had vele mogelijkheden nodig om uiteindelijk in de 64e minuut via Harm van der Steen de score te openen. De bal werd vanuit een spelhervatting over de ver opgedrongen Dongenverdediging heen geplaatst en opgevangen door Vander Steen. Met een lob verschalkte hij de uitgekomen Timen Beijes. Wissels aan Dongenzijde, Mitchell van der Stappen en TomWaltman kwamen voor Jaap van der waarden en Gijs van den Berg, mochten niet baten. Toen Stijn Biemans werd vervangen door Tom Kolkert, probeerde Dongen met vier spitsen alsnog een punt uit deze matige wedstrijd te slepen. Het bleef bij deze 1-0, waarbij Dongen het geluk had dat ook Deurne het vizier niet goed had staan. Na het carnaval komt koploper Blauw Geel uit Veghel op bezoek. In Veghel leed Dongen een 2-0 nederlaag. Dat wil echter niets zeggen. Thuis en tegen deze nieuwe koploper kan Dongen laten zien wat het echt waard is.