Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Inmiddels hebben de eerste deelnemers voor het sportcafé ’t Vaartje-driebandentoernooi voor de kleine tafel zich gemeld. De organisatie beschikt inmiddels over een website, wat het aanmelden nog gemakkelijker maakt. Hiervan hebben ook al enkele aanmelders gebruik gemaakt. De website is te vinden op de volgende link: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt. De eerste prijs in elke klasse bedraagt € 250,-. Inschrijven kan ook bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. 

2e divisie driebanden-groot:
Gelijkspel installatiebedrijf Bart Hultermans 
In sportcafé ’t Vaartje speelde team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 4-4 gelijk tegen team Korthout uit Reusel. In de eerste sessie een excellerende kopman Jack Wijnen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 2.000 precies. Hij maakte ook een mooie serie van zeven. Op de andere tafel deed Willie Damen verwoede pogingen om bij zijn opponent aan te sluiten. Dit lukte hem echter niet. Willie kon zijn niveau niet halen. In de tweede sessie moest Dingeman Picocrie in de achtervolging. In de slotfase passeerde hij zijn tegenstander en pakte de winst. Op de andere tafel speelde Bart Hultermans een moeizame partij. Er lukte weinig, waardoor ook hij zijn niveau niet kon halen. Dit betekende ook voor hem verlies. Team Hultermans staat nog aan kop. De concurrentie heeft echter minder wedstrijden en kan op gelijke hoogte komen. 
Biljartsport Landelijke derde divisie:
Opnieuw verlies autobedrijf Lion van Loon 
In Rosmalen verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van team De Hazelaar. De enige winst kwam op naam van Geoffrey Dresselaerts. Hij speelde fantastisch en liet het sublieme gemiddelde van 0.813 voor zich noteren. Kopman Marrie Groeneveld kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Arnoud van Rooij speelde een degelijke partij. Het gemiddelde van 0.638 mag er beslist wezen. Toch verloor hij in maar 36 beurten. Jurgen Sauvillers deelde in de malaise van zijn kopman. Hij kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. 
Biljartsport vierde divisie:
’t Vaartje verslaat Corné v.d. Nieuwenhuizen 
In sportcafé ’t Vaartje stond de derby tussen team ’t Vaartje en team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg op het programma. ‘t Vaartje won met 6-2.  In de eerste sessie was Willy v.d. Wiel nipt te sterk voor Toon Verbunt. Toon bouwde een mooie voorsprong op. Willy kwam met een serie van vijf uitstekend terug. In de laatste gelijkmakende beurt miste Toon van acquitte, waardoor hij een gelijkspel mis liep. Willy zette het fraaie gemiddelde van 0.465. Toon kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.441. Op de andere tafel won Jan Ligtenberg overtuigend van Embert Broekhoven. Jan liet het fraaie gemiddelde van 0.517. In de tweede sessie redde reserve Drik v.d. Kaa de eer voor team van de Nieuwenhuizen. Hij won van Piet Kamp. Op de andere tafel een wederom sublieme Patrick Schrijver. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.609. Hij liet hiermee Leo Loonen volstrekt kansloos. Door dit resultaat hebben beide teams nu evenveel punten.  
Brabant Service pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team Brabant Service Zonwering Tilburg met 6-2 van team D’n Beuk uit Oosterhout. De enige verliespartij kwam op naam van kopvrouw Anja Verbogt. Winst was er voor Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. Jos liet het degelijke gemiddelde van 0.408 voor zich noteren. Gerard kwam uit op 0.490. Hij won met slechts één carambole verschil. Anton Smulders was de man van de wedstrijd. Hij won in maar 44 beurten en liet het prachtige gemiddelde van 0.568 voor zich noteren. Anja en Anton maakten allebei nog een mooie serie van vier. Door dit resultaat staat team Brabant Service nu op een gedeelde achtste plaats.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Opnieuw volle winst Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje won team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 30-17 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. In de eerste partij zette Jan Smeekens de toon. Hij was al na 39 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.538. Charles Mekes excelleerde. Hij had zelfs maar 26 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 1.500. Bovendien maakte hij een geweldige serie van liefst negen caramboles. Embert Broekhoven liet zich inspireren door het goede spel van zijn teamgenoten. Hij had maar 36 beurten nodig om de meet te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.657. Ook dit was rui voldoende voor de winst. Het team zette het zeer fraaie teamgemiddelde van 0.830 neer. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Opnieuw winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-22 van team ’t Vermaak uit Raamsdonk. In de eerste partij speelde Edwin Ligtenberg bekwaam naar de winst. Hij maakte een mooie serie van elf. In de tweede partij excelleerde Johan Ligtenberg. Hij was al na 20 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 3.750. Hij maakte bovendien een schitterende serie van 21. In de laatste partij moest vader Jan Ligtenberg het onderspit delven. Hij kreeg ook maar 25 beurten. Hij maakte nog wel een mooie reeks van 12. Door dit resultaat handhaaft team AK zich in de middenmoot op een mooie zevende plaats.
Aankondigingen:
Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken thuis
Op vrijdagavond 21 febuari speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team Brabant Service Zonwering Tilburg. Het betreft dus een heuse derby. Team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg bestaat uit kopman Ad Faro, Leo Loonen, Embert Broekhoven en Toon Verbunt. Team Brabant Service bestaat uit Anja Verbogt, Gerard Gabriëls, Anton Smulders en Jos Hamers. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.