Succes voor Atledo  op NK atletiek indoor

Foto:

Afgelopen weekeinde was het NK indoor atletiek voor A/B-junioren in het mooie sportcentrum Omnisport in Apeldoorn. B-junior Lekan Dalenberg moest zaterdag vroeg als eerste aan de slag bij het verspringen. Zijn tweede poging van 6.08 mtr was prima en lange tijd stond hij op een finaleplek. In de laatste poging kwam helaas een concurrent nipt voorbij. Na 3 pogingen eindigde Lekan op een ondankbare 9e plaats, net 1 cm tekort voor de finale. 

Zondag wilde hij eerherstel bij het hinkstapspringen, en dat deed hij. Direct bij zijn eerste poging zette hij een goede afstand neer van 12.27 mtr. In de volgende pogingen ging hij steeds een stapje verder. Via 12.36 mtr en 12.46 mtr sprong hij zelfs in poging 5 naar een nieuw PR en clubrecord van 12.67 mtr. Vanaf het begin had Lekan plek 3 in handen en met elke sprong kreeg hij deze vaster in handen. In de laatste poging werd het nog spannend want de concurrentie kwam nog dichtbij, gelukkig niet er over heen. Lekan Dalenberg pakt dus als 1e jaars B-junior tussen jongens van een jaar ouder een bronzen medaille bij het hinkstapspringen, een uitstekende prestatie.
Atledo was vertegenwoordigd met nog 5 atleten. Bon ter Horst deed als C-junior mee met een categorie ouder en startte op het onderdeel 60 meter. En of hij startte. Als een bliksemschicht stoof hij na het startsignaal uit de blokken en was als eerste weg. Naarmate de race vorderde kwamen de grotere, sterkere en snellere jongens voorbij. Met een persoonlijk record van 7.63 sec mag hij zeer tevreden zijn met zijn optreden.
A-jongen Martijn Flipsen moest door verkeersopstoppingen in Apeldoorn het laatste stuk naar de sporthal rennen om op tijd zich te kunnen melden. De 3000 meter was zijn onderdeel en hij moest direct aan de bak. De eerste kilometer van de wedstrijd ging erg hard voor Martijn en hij besloot zijn eigen tempo te lopen. Dit resulteerde uiteindelijk in een verpulvering van zijn persoonlijk record met maar liefst 35 seconden. Zijn eindtijd van 9.25.93 min was goed voor een 11e plaats van Nederland.
Wouter Stokkermans deed mee aan de 1500 meter bij de jongens A. Hier werden twee series op tijd gelopen en Wouter zat in serie 1. Hij ging van start in zijn eigen tempo. De droge lucht in de atletiekhal sloeg op Wouter zijn longen en dat kwam niet ten goede van zijn tempo. Zijn eindtijd van 4.30.89 min vond hij naar eigen zeggen niet heel super, maar hij liep toch een prima wedstrijd. 
B-junior Glenn Pols was gebrand op een goed resultaat bij het kogelstoten. Glenn stond als 1e jaars B-junior tussen grote sterke kerels van een jaar ouder. Zijn doel de 13 meter werd helaas niet gehaald, maar met de 5 kilo zware kogel toch een mooie afstand.  Een elfde plaats met een en 12.26 mtr was het mooie eindresultaat voor Glenn.
Cathelijn Peeters, A-juniore, had een druk programma op de zondag. In de ochtend stond ze aan de start van de 60 meter horden. In een gelijkmatige race zonder al te veel poespas liep ze naar plaats 7 in haar serie en een tijd van 10.21 sec.  Daarna was het kogelstoten aan de beurt. Een onderdeel om eigenlijk snel te vergeten. De kogel wilde niet wat Cathelijn zelf wilde en de afstand van 8.58 mtr was niet het resultaat wat gehoopt was. Aan het einde van de middag stond ze nog aan de start van het hinkstapspringen. De eerste poging was wat minder, poging twee met 9.93 mtr een stuk beter en poging drie met 9.97 mtr nog een stukje verder. Een mooie afstand en een 10 plaats een goede afsluiting van het weekeinde.
Terugkijkend op het weekeinde uitstekende resultaten voor Atledo met persoonlijke records, twee clubrecords en een medaille. Nu is het voor de atleten weer flink aan de bak in de trainingen voor aankomend buiten seizoen.