Matig Dongen moet zege aan UDI ’19 laten.

Ze waren er zo opgebrand. De spelers van Dongen wilden in Uden de blamerende 1-5 thuisnederlaag eerder dit seizoen wegpoetsen. Dit leek aan het begin van deze wedstrijd aardig te gaan lukken. Dongen nam na 7 minuten voetbal een snelle voorsprong door een doelpunt van Sander de Bont. Lang mocht Dongen niet van deze voorsprong genieten. Nog geen vijf minuten later stond de gelijkmaker al weer op het scorebord. Ondanks het feit dat Dongen zelfs de mogelijkheid had om, voordat de gelijkmaker viel, de voorsprong te vergroten.

De ploeg van trainer Ron Timmers speelde deze middag ver onder de maat. Twee persoonlijke fouten werden door de thuisploeg genadeloos afgestraft en leidden de nederlaag in. Dongen begon niet scherp aan de wedstrijd. Scheidsrechter Eleveld uit Gieten speelde in deze wedstrijd een cruciale rol. Daar waar spelers werden getackeld en gilden alsof zij hun laatste adem hadden uitgeblazen werd een gele kaart getoond aan de dader. Waar ingegrepen moest worden bleef het bij een waarschuwing. Zo werd de directie bewaker van Sander de Bont, voorstopper Rob Zegers, zestien keer gewaarschuwd op te houden met duwen en trekken. Zegers bleef tot het randje doorgaan en haalde het einde van de wedstrijd zonder een kaart. Dongen incasseerde drie gele kaarten (Stijn Biemans, Revy Rosalia en Tom Waltman). Het werd nog erger toen Paul van Zon direct rood kreeg voorgetoverd. Vriend en vijand waren het eens dat geel beter op zijn plaats was. De linkerverdediger ging een kwartier voor tijd met twee benen naar de bal. Dongen zat niet in de wedstrijd.
Tegenstander Udi  wachtte af hoe Dongen zou gaan spelen. De ploeg probeerde via de vleugels, en met name via de snelle rechtsbuiten Tim Wolf, uit te breken. Zo moesten via de voorzetten spitsen Sam Wassenberg en Joep van Geelkerken in stelling gebracht worden. Dongen had dit redelijk onder controle. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte doordat Paul van Zon zich verkeek op een hoge bal. Daardoor kwam Wassenberg in schietpositie en gaf met een droge knal in de rechterbenedenhoek Timen Beijes geen kans. Na deze 1-1 was het wachten wie het eerst ging scoren. Dongen was gevaarlijk door de snelle uitbraken. Zo stuurde Fatih Kamaci Remon Koenen weg, die op de uitkomende doelman Witjes stuitte. Hetzelfde overkwam De Bont op een voorzet van Floris Wouters. Udi was vooral gevaarlijk in de spelhervattingen. Vrije trappen werden hard en hoog over de verdediging geplaatst. Zo kopte Michel van Zuidam vallend de bal voorlangs het Dongendoel.
Kort na rust was het Van Geelkerken die de 2-1 op het bord zette. Tom Waltman schatte de hoge inzet verkeerd in. In een draaibeweging stond de doelpuntenmaker in kansrijke scoringspositie. Dongen zette alles in het werk om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Koenen was wat ongelukkig met zijn passes en verzuimde oog in oog met de ver uitgekomen doelman Witjes te scoren. Dat Witjes werd uitgeroepen tot man of the match zegt genoeg over de mogelijkheden die Dongen kreeg. Tien minuten voor tijd viel de 3-1 dan toch. Udi zag een ver opgedrongen Dongen. Met een verre uittrap over de verdediging was het hollen geblazen richting Dongendoel. Het werd een duel tussen Mathieu Kops en Wassenberg. Dit werd beslist in het voordeel van de laatste die zijn tweede doelpunt van de middag aantekende. Timen Beijes voorkwam hierna een vierde doelpunt van de doorgebroken Tim Wolf. ,,Een matige wedstrijd van Dongen, die snel vergeten moet worden. De beste heeft gewonnen,” was na afloop de mening van de meegereisde Dongen aanhang. Komende zondag geen competitieverplichting. 16 februari komt Nuenen op bezoek. Een moment om de draad weer op te pakken.