Eerste driepunter voor Olympia’60

Met bloed, zweet en tranen klonk het uit de speakers van de kleedkamer waar Olympia 1 zijn overwinning vierde op de nummer 4 van de ranglijst vv Kerkwijk. En een betere tekst was niet van toepassing geweest, want het Olympia collectief moest diep gaan om de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Eindelijk was er de beloning van iedere week hard werken en tomeloze inzet. Ondanks de slechte resultaten is de groep er altijd in blijven geloven dat de eerste overwinning er echt wel zou komen. Pupil van de week Jikke van Riel stelde een krat bier in het vooruitzicht bij winst en dat lieten de Olympianen zich geen twee keer zeggen.

Jikke is 8 jaar en speelt in de F1. Ajax is haar cluppie en ze is vooral gecharmeerd door Siem de Jong. Friet met alle snacks die je maar kunt verzinnen is haar lievelingskostje en ze is de dochter van een groots en benadigd dartsspeler uit de Dongense eredivisie. Ze ging er eens goed voor zitten en zag Olympia de volle winst binnen halen op Crispijn.Het werd nog even spannend of spits Nick van Wanrooij kon spelen maar de verzorging lapte het Olympia talent dusdanig op dat iedereen opgelucht kon adem halen. Olympia begon gretig en hunkerde naar de eerste driepunter. Na 10 minuten spelen waren er al afstandsschoten van Tim van Wanrooij en Paul Jespers gepareerd door de Kerkwijk goalie, de trend was gezet. Na een kwartier schoot Nick van Wanrooij net naast na een aanval uit het boekje tussen Niels Brugman en de creatieve Tim Smulders. Na opnieuw een goede redding van de keeper van Kerkwijk op een inzet van Patrick van Engelen verscheen Nick van Wanrooij oog in oog met de keeper. Helaas zag de leidsman er een buitenspelsituatie in wat voor de nodige discussie zorgde. Het werd de bezoekers uit Kerkwijk duidelijk dat Olympia maar 1 ding wilde en dat was winnen. Met de brilstand op de borden werd het kleedlokaal opgezocht.
De tweede helft was nog geen 3 minuten oud of Olympia opende de score. Een inzet van Patrick van Engelen werd met de hand weggeslagen van de doellijn. De scheidsrechter stond naar eigen zeggen op 1 lijn en constateerde dat de bal de doellijn was gepasseerd. Hierna werd het nog even gevaarlijk aan Olympia zijde doordat de hardwerkende Rick Hultermans een duel verloor maar keeper Wouter Dirven stond in de weg voor de Kerkwijk aanvaller. Hierna volgde de ene aanvalsgolf na de andere voor de Olympianen maar de bal wilde er niet in.
En dan krijg je natuurlijk de deksel op de neus, binnen 4 minuten was het Kerkwijk dat twee keer wist te scoren. Geheel tegen de verhoudingen in stond Olympia opnieuw tegen een achterstand aan te kijken. De moegestreden Dylan van der Elzen, Tim Smulders en Niels Brugman werden vervangen door Toon Verboven, Jeroen van Rijen en Freek “de cirkelzaag” Vermeulen. Olympia bleef aanzetten en werkte zich zonder ook maar iemand te vergeten keihard in de blubber. Goudhaantje Nick van Wanrooij bewees zijn waarde door in de 75e minuut de Kerkwijk keeper te passeren en de 2-2 binnen wist te schieten. Het was wederom de Olympia spits die in de 84e minuut werd gevloerd in de 16 en daarmee een penalty verdiende. Van Wanrooij eiste de bal zelf op en ramde de bal in de touwen. Olympia kwam niet meer in de problemen en kan de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.
Een groot compliment aan de spelers die zich helemaal uit de naad werkten om dit resultaat te bereiken. Niemand verzaakte zijn taak en het collectief vierde de eerste winst als een kampioenschap.
Volgende week speelt Olympia thuis een vriendschappelijke wedstrijd tegen 4e klasser Vuren. Aanvang van die wedstrijd is wederom 14.30 uur.