Dongense Darts Competitie

De 19-e ronde van de Dongense Darts Competitie. De Winter competitie gaat richting het eind, Dutch Open Darts is in volle gang, en nemen de zenuwen toe bij Nie te Pijle in de Tweede Divisie? Lange tijd op kop, maar het moet nog wel even binnen gehengeld worden. Uit bij Het Karrewiel 1 was daar snel een 5-1 voorsprong, maar Het Karrewiel gaf zich niet zomaar gewonnen. Nie te Pijle won wel, maar het bleef bij een 7-6 tegen de nummer 2. No Score profiteerde 2 puntjes. Uit bij Het Vaartje was er een 9-4 winst. Maar met nog 2 wedstrijden te gaan wordt het nog moeilijk om Nie te Pijle in te halen.

TROTS komt ook duidelijk te laat in vorm. DVDVD werd ruim verslagen met 9-4 (na een 2-2 tussenstand). Voor TROTS gooide Evelien Verbunt 88 uit en Jos Rutters 98. HBHB ontving De Bluffers en wist voor een derde maal te winnen van De Bluffers. De vorige keer was het zelfs een 11-2, maar nu was het verschil kleiner. 7-6 voor HBHB. De 180 teller is blijven staan op 12.  Nie te Pijle kan al denken aan de champagne. No Score en Het Karrewiel 1 staan beide op plaats 2.
Mooi(e) laatste kreeg vorige week klop van De Tobbers in de Eerste Divisie, maar van een crisis was zogenaamd geen sprake. Wacht maar op de volgende wedstrijd! Maar thuis tegen Het Karrewiel 2 is geen makkelijke opgave. De eerste ontmoeting ging ook ruim verloren. Maar Mooi(e) laatste leverde een goeie prestatie en won met 10-3 van Het Karrewiel. Twan van der Loo van Mooi(e) laatste finishte 104. Het Karrewiel 13 kreeg De Tobbers op bezoek en de heroverde 3-e plaats gaf nieuwe energie. 9-4 de winst voor De Tobbers met een 180 score voor Edwin Proosten. 4P kwam direct op achterstand met de singles tegen Falcon en kon dat niet meer rechtzetten. Falcon won met 8-5. Louwe Geeuw tegen Op Dreef 3 werd pas beslist met de allerlaatste leg, de 1001 teamronde. Deze werd gewonnen door Louwe Geeuw dat dus met 7-6 de wedstrijd won. Voor Op Dreef 3 scoorde Leo Lambooij een 180. Vrolijke Bull, dat vorige week afhaakte voor het kampioenschap, ontving De Salamander. Door sterke tac/tic koppels werd er vanaf een 5-3 tussenstand uitgelopen naar een 10-3 overwinning. En dan de kampioenskandidaat nummero uno. Game on speelde tegen Pijlloos. Alleen in de koppels 501 kon Pijlloos een beetje tegensputteren, maar Game on won ruim met 11-2. Voor Game on scoorde Rob Emmerik 2 maal 180 en finishte Perry Boudewijns, die we komend weekend weer terug zien met het tonpraten, een mooie 140. De 180 teller heeft een boost gehad en staat nu op 27. Game on blijft uiteraard op de 1-e plaats. Vrolijke Bull blijft in het prijzengeld op de 2-e plaats. De Tobbers staan derde.
Iedere keer als Triple Trouble aan de 2-e plaats en dus prijzengeld in de Ere Divisie begint te snuffelen worden ze hard achteruit geschopt. En The Dartons al jaren spelend in Het Karrewiel nemen dan bij voorkeur de honneurs waar. Na een 2-2 tussenstand pakte The Dartons bijna alle punten en won met 10-3. Niels Schoormans van The Dartons scoorde een 180 en een 116 finish. 5 wedstrijden op rij niet gewonnen, maar daar was er weer eentje voor WICO. Thuis tegen Gijle Peile was er een 8-5 winst. Sandra van Halderen van WICO scoorde een 180. Op Dreef 12 won vorige week al goed van Triple Trouble en nu was New Bundy’s aan de beurt. Op Dreef 12 won met 11-2. Voor New Bundy’s scoorde Vincent Langeveld naast een 117 finish ook een 180. De Valk 1 leed een zeldzame nederlaag. BSEIDREN was hiervoor verantwoordelijk en won met 7-6. Voor De Valk gooide Dennis Geerts 2 maal 180 en Ramon Bressers 1 maal 180. De 180 teller is gestegen en staat nu op 84. Ondanks het klein verlies lgt De Valk 1 nog op koers om kampioen te worden. The Dartons nu weer ruim op plaats 2. Triple Trouble blijft op plaats 3.