Dongen wint met 3-0 en doet goede zaken

Dongen speelt tegen het Zuid-Limburgse EHC veelal gelukkige wedstrijden. Ondanks het feit dat de ploeg van voormalig Heerenveen- en Ajaxspeler Ole Tobiasen laag staat geklasseerd, heeft EHC het afgelopen zondag Dongen toch vrij lastig gemaakt. Uiteindelijk stond na het laatste fluitsignaal 3-0 op het scorebord. Er had net zo goed 5-4 op kunnen staan. Door het prima ingrijpen van beide doelmannen, Timen Beijes van Dongen en Tom Grootaers van EHC, werd het voor de aanhang een spannende wedstrijd die pas twintig minuten voor tijd in Dongenvoordeel werd beslist.

Dongen kwam verrassend uit de startblokken. De aanvalsdriften van de thuisploeg waren duidelijk. Een flitsende snelle aanval via Remon Koenen die Floris Wouters over de vleugel wegstuurde, waarna zijn voorzet volgde die door iedereen en alles werd gemist behalve door de inkomende Daan Poelmans. Zijn schot ging hard over. Er volgde applaus en het publiek ging er voor zitten. De snelle aanvallen volgden elkaar in tempo op. Een voorzet van Poelmans op Sander de Bont werd door de laatste net voorlangs geschoten. Even later was een voorzet van Poelmans op de inkomende Fatih Kamaci net niet op maat.
viktjbqx678bwcfjd1t3xl2vj
Was Dongen na dit onstuimige kwartier uitgeblust? De bezoekers kregen langzaam vat op het spel van Dongen en kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het Dongendoel. De doorgebroken Joey Kreukniet zag zijn schot naast gaan doordat hij goed werd gehinderd door Tom Waltman. Deze jonge middenvelder is op dit moment de juiste persoon als het gaat om ‘ de bal afpakken’. Dat het de dag van de doelmannen zou worden bewees Timen Beijes na een half uur. Een vliegend snoeihard schot vanaf 5 meter van Marc Eberle werd met een katachtige reflex over getikt. Kort hierna verzuimde EHC de score te openen toen Fabio Sarli en Kreukniet elkaar geheel vrijstaand in de weg stonden. Kreukniet raakte hierdoor de bal volkomen verkeerd. Terwijl velen dachten dat de rust doelpuntloos in zou gaan, sloeg Dongen in de 44e minuut dan toch toe. Een prima voorzet van Kamaci werd door De Bont ingekopt, door doelman Grootaers gepareerd, waarna Koenen de afgeslagen bal onhoudbaar binnen joeg.
q6a3879k3vr2ehzsp9uf6ff40
Een prima opsteker vlak voor rust. Na de thee rammelde Dongen even aan de boom. Een op maat genomen vrije trap van Stijn Biemans belandde bij De Bont die net niet genoeg kracht had om de bal binnen te werken. Kort hierop toonde doelman Beijes zijn klasse. Met een wereldredding voorkwam hij de gelijkmaker van Kreukniet. Oud Dongenspeler en fanatiek aanhanger Ad Broeders zorgde kort hierna voor een vrolijk intermezzo. De bal ging over de zijlijn achter de dug-out van EHC. Ad pakte de bal op, vervolgens wilde verdediger Omar el Achkar de bal aanpakken, maar moest eerst een handje van Ad dulden, daarna pas ingooien. Na een uur spelen nam Dongen de draad van het eerste kwartier weer op.
cdvw4spavrwprn46rmc34yacl
,,Wij kwamen na rust te slap uit de kleedkamer. EHC kwam hierdoor af en toe gevaarlijk voor ons doel. Gelukkig hebben wij dat hierna goed opgepakt en kwamen wij weer in ons spel,” concludeert aanvoerder Kamaci na afloop. Het was doelman Grootaers die Dongen van een grotere score afhield. Poelmans en drie keer De Bont kwamen oog in oog met de EHC goalie. Zeventien minuten later was het dan toch Sander de Bont die het ijs brak. Ditmaal had Grootaers geen antwoord op zijn inzet en stond de 2- 0 op het bord. Remon Koenen gooide zes minuten voor tijd, met zijn tweede doelpunt, de wedstrijd definitief op slot. Door deze zege is Dongen opgeschoven naar de 5e plaats. ,,We kunnen pas gerust zijn als er echt een gat tussen de onderste drie en de middenmoot is ontstaan,” concludeert Ron Timmers na afloop. Hij heeft zijn overeenkomst als trainer van Dongen met nog een jaar verlengd. Komende zondag wacht de uitwedstrijd in Uden. UDI staat 2 punten boven Dongen op plaats 4. Een revanche na de smadelijke 1-5 nederlaag eerder dit seizoen zou niet misstaan.
Foto’s: Giel Klaasse (HoofdklasseBzondag).