Dongen laat op gelijke hoogte bij koploper Gemert

Foto:

En weer speelde Dongen gelijk tegen de gedoodverfde kampioen en huidige koploper Gemert. De eerste wedstrijd in Dongen eindigde gelijk en ook de opening van de tweede seizoenshelft afgelopen zondag eindigde in 1-1. Toch was het voor de Dongenaanhang billenknijpen. Want met nog geen vijf minuten te gaan stond Dongen nog steeds met 1-0 achter. Een prima voorzet van Daan Poelmans werd kort voor tijd door Remon Koenen onhoudbaar langs doelman Sven van Ommeren binnen geschoten, einduitslag 1-1. 

De meningen over de uitslag waren na afloop verdeeld. ,,Als het dan toch gelijk had moeten zijn dan had ik liever 0-0 op het bord gezien. De late tegentreffer is een tegenvaller. Maar het is Dongen gegund,” verwoordde Gemert trainer Bert Ruijsch na afloop. Aan Dongenzijde vond men de uitslag terecht, terwijl er voor de ploeg van Ron Timmers meer in had gezeten. De wedstrijd was nog geen minuut oud toen de doorgebroken Stijn Biemans alleen voor de Gemert doelman verscheen. Zijn inzet was net te scherp en belandde tegen de paal. ,,Dit was verrassend. Helaas, was er geen medespeler in de buurt om de afgeslagen bal alsnog binnen te tikken,” mijmert teambegeleider Hans Kuijsters na afloop. Dongen had de zaak verdedigend goed op orde. Gemert wist weinig of geen kansen te creëren. Vooral in de eerste helft kreeg Dongen mogelijkheden om de score te openen. In de twintigste minuut mocht Sander de Bont, na een snelle 1-2 met Remon Koenen, alleen op het Gemertdoel afstormen. Zijn schot belandde in het zijnet. 
Na de rust een geheel anders spelend Gemert. De ploeg wisselde veel van posities. Tot tweemaal toe binnen vijf minuten toonde Timen Beijes zijn klasse. Met prima reddingen hield hij de thuisploeg van het scoren af. Precies een uur na het beginsignaal moest Dongen dan toch capituleren. Een hoge voorzet werd door Jasper Lalisang op een gelukkige manier in het doel gewerkt. Doelman Beijes tikt de bal zelf binnen. Even was Dongen aangeslagen. De ploeg bleef echter voetballen. Er volgde een aantal wissels, die erop duidden dat Dongen de thuisploeg aanvallend nog meer onder druk wilde zetten. Met Djordi Smout kwam er een extra spits bij. Het was duidelijk dat Dongen zich niet gewonnen gaf. Een schot van Fatih Kamaci werd door doelman Van Ommeren tot corner verwerkt. Uit de daarop volgende corner werd de ingekopte bal van Revi Rosalia van de doellijn gehaald. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker van Koenen als een bevrijding. Helaas voor Dongen moet komende zondag Robert Mutzers de wedstrijd langs de lijn bekijken. Door zijn gele kaart is hij tegen EHC geschorst.
Bekijk hier een videoverslag van de wedstrijd

Foto: Jeffrey Oomens Fotografie