Jan Schoenmalers persoonlijk kampioen bandstoten in derde klasse

Foto:

Dit jaar vindt voor de 39e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 92 biljarters, die zijn onderverdeelt in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.

In de openingswedstrijd speelden Dré van den Bosch en Hanny Hultermans tegen elkaar, in 26 beurten wist Dré de partij winnend af te sluiten. Jan Schoenmakers en Adri Kouwenberg namen het hierna tegen elkaar op, in 18 beurten trok Jan de winst naar zich toe. Mari Loonen kwam voor het eerst aan de tafel tegen Dré van den Bosch, in 30 beurten won Dré ook zijn 2e wedstrijd.  Hanny Hultermans speelde hierna tegen Jan Schoenmakers in een moeizame partij won Hanny in 32 beurten.  De slotwedstrijd van dag 1 ging tussen Mari Loonen en Adri Kouwenberg, in 21 beurten pakte Adri zijn eerste winst. Dus na dag 1 Dré van den Bosch aan de leiding met 2 keer winst. Hanny Hultermans begon  prima op de 2e dag en won van Mari Loonen in 29 beurten. Jan Schoenmakers bleef in de race om Dré van den Bosch zijn eerste nederlaag te bezorgen in 23 beurten. Hanny Hultermans kon hierna op 6 punten komen maar moest dan wel winnen van Adri Kouwenberg, Adri dacht daar anders over en won in 23 beurten. Jan Schoenmakers won ook zijn laatste wedstrijd tegen Mari Loonen in 27 beurten en verzamelde dus 6 punten, genoeg voor minimaal een barrage.
De laatste wedstrijd ging tussen Dré van den Bosch en Adri Kouwenberg, beiden hadden 4 punten, degene die won mocht een barrage gaan spelen tegen Jan, bij remise zou Jan kampioen worden. Dré speelde prima en won in 22 beurten. 
In de barrage was Jan Schoenmakers niet af te stoppen en won in 20 beurten, Dré achterlatend op 16 caramboles, en pakte de titel in de deze klasse, proficiat. De beste partij werd behaald door Jan Schoenmakers met 1,389. Adri Kouwenberg pakte met 2 keer een serie van 5 de prijs voor de hoogste serie.
Door dit kampioenschap is Jan Schoenmakers ook verzekerd van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Dit van Loon kampioen in de 6e klasse, Christ van der Linden, kampioen in de 5e klasse en Rob Kuipers in de 4e klasse zijn dan in ieder geval ook van de partij.
Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.
De uitslag
biljart08012 
Volgende week wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de tweede klasse.
Foto boven: v.l.n.r. Adri, Dré, Hanny, Mari en kampioen Jan