Olympia’60 genekt in slotminuut

Zaterdag stond voor Olympia’60 het treffen met TEC uit het Gelderse Tiel op het programma. Op een troosteloze donderdagavond werd in september de heenwedstrijd afgewerkt. Destijds verloor Olympia met 6-1, nu zou het heel anders verlopen. De uiterst fanatieke pupil van de week Thijs Buijs hengelde de bal als eerste in de touwen waardoor de Dongense hoofdmacht het voorbeeld op een presenteerblaadje kreeg. De 8 jarige pupil van de F1 heeft een zwak voor Ajax en bovenal voor zijn eigen Olympiateam.

Zoals iedereen inmiddels weet maakt Olympia een moeilijk seizoen door. Toch is er een reden tot enig optimisme gezien de opgaande lijn die de laatste week werd ingezet tegen koploper MVV’58. In Meteren genoot het team van trainer Jurgen van der Elzen nog in de 68e minuut van een verdiende voorsprong. Daarna ging het helaas mis maar Olympia groeit met de week. Dat werd ook zaterdag weer duidelijk. Olympia heeft niets te verliezen en begon daarom furieus en frank en vrij aan het treffen met TEC. Trainer Van der Elzen had Tim van Wanrooij een linie teruggehaald en op de linksback plaats geposteerd. Van Wanrooij stelde zijn oefenmeester niet teleur en onderstreepte dat met een puike wedstrijd.
Het hechte collectief van de geplaagde ploeg maakte het mogelijk dat de openingsgoal op de borden kwam. Niemand minder dan toptalent Nick van Wanrooij tekende voor dit feit. Nick ging goed door en gleed de bal via een sliding in de moeilijke hoek. Lange tijd had de Gelderse opponent hier geen antwoord op maar zoals al zo vaak dit seizoen kreeg Olympia toch weer een tegentreffer te verwerken. Bij een 1-1 stand was het Gladi Bomisa die voor rust nog brutaal de 2-1 intikte. Bomisa was een ware plaaggeest voor de Gelderse defensie met zijn beweeglijke speelstijl. Olympia kreeg hierna de kans op een verdere voorsprong maar Dylan van der Elzen die ook een goede wedstrijd speelde, zag zijn inzet op de paal belanden. Pech voor Olympia maar toch diende de thee zich aan met een mooie 2-1 voorsprong.
In de rust werd keeper Wouter Dirven geblesseerd aan de kant gehouden en vervangen door Jurjen Bakelaar. Ook Bakelaar droeg zijn steentje bij en keepte bijna foutloos. Aanvoerder Robert Hillebrand nam zijn ploeg op sleeptouw en groeide uit naar de absolute man of the match aan Olympia kant, zonder ook maar iemand tekort te doen! Keer op keer pareerde hij de Gelderse aanvallen en joeg zijn ploeg vooruit. De buffelende Paul Jespers kreeg halverwege de tweede helft de grootste kans om de wedstrijd op slot te gooien. Een terugvallende bal kwam op het hoofd van de hard werkende middenvelder maar belandde jammer genoeg in de handen van de TEC goalie. Hierna begon TEC meer druk te zetten wat gepaard ging met wat slimme vaak iets te wilde overtredingen. Het resulteerde wel in de gelijkmaker. Met nog 1 minuut op de klok moest Olympia toch lijdzaam toezien dat na een wedstrijd keihard knokken voor elkaar het kwartje toch weer de verkeerde kant op viel. TEC scoorde de in mijn ogen onverdiende winnende treffer en Olympia stond weer met lege handen. Toch leek er nog licht aan de horizon te komen toen in blessuretijd spits Nick van Wanrooij in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken. De leidsman zag er echter geen penalty in waar de meningen terecht wel over verdeeld waren. Al met al kon Olympia met opgeheven hoofd het veld verlaten en heeft het als collectief geknokt voor wat het waard was.
Er werd nog lang nagepraat in de kantine en er werd nu al vooruit gekeken naar de ontmoeting met Kerkwijk in februari want waar men het allemaal eens over was: de winst gaat hoe dan ook een keer komen! De Olympia hoofdmacht gaat genieten van de winterstop en hoopt als groep dat de supporters als één man achter de ploeg blijft staan. Iedereen fijne feestdagen en een zalig uiteinde. Wij kijken uit naar de komende wedstrijden waarin weer voor elk puntje zal worden geknokt ondanks de mindere resultaten want dat is ook Olympia en daar zijn we trots op!