Zes BEKERS en vele PR’s voor Atledo pupillen en junioren

Voor deze wedstrijd in Vlijmen stonden 13 pupillen ingeschreven en 8  junioren en 1 VB atleet. Renee  Kramer deed voor de MPC mee. Zij deed het erg goed voor de eerste keer en zal zich zeker nog verder verbeteren. Ze behaalde 3x een PR. Bij de jongens ook een nieuwe atleet, Quinten Bressers. Ook voor hem 3x een PR en we kunnen ook bij hem zeker verbetering verwachten. 

Vince Planken en Pepijn Wijnen stonden in de rij bij de Jongens B-pup. en Roos de Jong bij de meisjes. Noortje Hultermans moest helaas  afmelden. Pepijn sprong over de 80 cm (PR), omdat  de lat met 10 cm omhoog ging lukte het net niet om verder te komen. Groepsgenoot Vince ,wat groter en krachtiger, die voor het eerst meedeed, sprong  over de 90 cm bij het hoogspringen. Bij de sprint voor beide een PR  en op kogelstoten was  Pepijn iets geoefender. Hij stootte 3.89 m en Vince 2,66m. Mooie prestaties voor hen beiden. Bij Roos ging bij het hoogspringen na de 90 cm de lat eraf, maar dat was al een prima prestatie. Het kogelstoten verging haar super met een afstand van 5.70m (PR) en ze had de snelste tijd op de sprint met 6.4sec.  Roos mocht bij de prijsuitreiking op het podium om een gouden beker in ontvangst te nemen voor de 1e prijs.
Bij de A-pup meisjes stonden  wel 30 deelnemers in  de rij waaronder Anne de Jong, Noortje Trommelen en Anne ter Horst. Een grote groep, maar met een apart prijsuitreiking voor de 1e en 2e jaars. Bij de jongens deelname van 40 atleten, met van Atledo, Finn Lodders, Colin Bressers, Finn Hultermans en Chuck Pols . Bij elk onderdeel moesten zij steeds erg lang wachten voor ze aan de beurt waren. 
Noortje Trommelen scoorde op 2 onderdelen een PR. De kogel kwam op 4.16 m neer en haar sprinttijd van 6.7 s (PR).  Zij werd 6e. Anne de Jong ging bij het kogelstoten aan de leiding bij de eerste jaars met 5.70 m (PR). Zij liep een tijd op de sprint van 6.4 sec, een evenaring van haar beste tijd. Met hoogspringen ging ze over de 1.10 m. Zij mocht net als haar zusje de  gouden beker in ontvangst nemen voor de 1e plaats. 
Anne ter Horst ging met een sprinttijd van 6.8 s (PR)  en stootte een nieuwe afstand bij het kogelstoten van 6.63 m (PR), wat een gedeelde 2e plaats was op dat onderdeel.   Finn was erg blij toen hij voor het eerst over de 1.10m over de hoogspring-lat sprong. Met een tip bij het kogelstoten ook hier een mooie PR van 5.01 m. Colin Bressers was er voor het eerst en ging al over de 75 cm over de lat bij hoogspringen. Hij liep al een mooie tijd bij het sprinten. Finn Hultermans liep even hard op de sprint als Chuck Pols. Dat werd spannend met allebei een PR van 5.9 sec. Het kogelstoten ging bij Chuck zeer goed met een PR van 8.28 werd hij tweede op dat onderdeel. Hoogspringen viel niet helemaal mee en bij Finn viel de lat er na 85 cm af. Chuck mocht zijn PR evenaren met 1.15 m. Toen de lat verder omhoog ging, kreeg hij schrik en lukte het niet meer. Met zijn 4e plaats helaas net naast het podium.
Doordat alles erg uitliep konden de Junioren en VB atleten later beginnen met de wedstrijd. Toch verliep de wedstrijd goed. De VB atleten draaiden een versnelde wedstrijd waarin Jorrit Heijkant na zijn goede start bij hoogspringen met 1.25 een mooie wedstrijd draaide. Hij werd 2e en kreeg een zilveren beker.
Intussen werd er bij de D-junioren gestart met de sprint voor de meisjes. Hierbij 4 atleten van Atledo.  Enola Redering en Laura Mulder als 1e jaars en Desiree Trommelen en Iris Schoenmakers als 2e jaars. Alle vier verbeterden zij hierbij hun oude records, met het sprinten. Laura nu 6,6 sec en Enola  6,2 sec.  Voor Iris een nieuwe tijd van 6,0 sec en Desiree zelfs 5,8 sec. Zij mochten door naar het kogelstoten en ook daar gingen de vier dames met een PR aan de haal. Hier landde de kogel voor Enola op 5,30m, bij Laura op 5,83m, bij Iris landde hij op 6,58m en bij Desiree op 7,65m. Dat was goed voor een derde plaats op dat onderdeel. Zij mochten al snel gaan hoogspringen. Laura en Enola en Iris evenaarden hun oude PR en Desiree was met 1.20 m niet helemaal tevreden, maar wat ze zeker niet verwacht had dat ze een bronzen beker ontving voor de 3e plaats bij de 2e jaars. 
Voor de jongens D junioren liep het flink uit. Hun eerste onderdeel was sprint en Geert van Krevelen liep ‘n nieuwe tijd van 6,4 sec. Hij zette bij het kogelstoten een mooie afstand van 6.85m neer.  
Phill Pols werd bij de sprint eerste met een tijd van 5,4 sec. Phill stootte de verste kogel ongeldig, maar werd toch met zijn afstand van 8.88m eerste op het onderdeel. Toen bijna iedereen klaar was met de wedstrijd was hij nog aan het hoogspringen. Op de 1.45 m waren er nog 2 deelnemers in de race en  helaas ging daarna bij allebei de lat eraf. De 1.50m zat er niet meer in. Phill werd 1e all-over en ontving een gouden beker.   Vanwege blessures kwam Scott Pols alleen kogelstoten bij de C-junioren, en deed het niet slecht met een afstand van 9.84m. Glenn Pols stond in een sterk deelnemersveld van de B-junioren tussen atleten van een jaar ouder. Hij hield zich goed staande.  Met een nieuwe PR op sprint met een tijd van 5.1 sec en een nieuwe PR op kogelstoten met (5kg ) van 11.45m, viel ook hij in de prijzen en kreeg een zilveren beker voor de 2e plaats.