Strijdbaar ONI verdient alles. maar krijgt niets

En weer waren de complimenten voor de spelopvatting en de tentoon gespreide voetbalkwaliteiten niet van de lucht, en toch stond men weer met lege handen na 90 minuten prima voetbal. Of moeten we stellen dat ONI deze middag van de grensrechter van NOAD’32 verloor?Deze man had wel een heel groot aandeel in het verloop van deze verder sportieve ontmoeting.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, deze grensrechter presteerde het om 4 keer onterecht de vlag in de lucht te steken terwijl ONI op weg was naar een zekere voorsprong.
Zelfs een prachtige aanval die eindelijk  doeltreffend werd afgerond werd op zijn advies zeer onterecht afgekeurd. Weg voorsprong en ONI wist meteen hoe laat het was deze middag.
Voor al deze schermutselingen was het Pupil vd Week LARS FARO die wel wist te scoren waarbij hij overigens wel geluk had dat de grensrechter hier geen stokje voorstak.!
Vanaf de aftrap waren de bedoelingen duidelijk wat ONI betreft, de ploeg die al weken probeert om uit de hoek te komen waar de klappen vallen voetbalde zich naar een prima niveau en kreeg zo gezegd de betere kansen. Niet alleen de tegenwerking van de grensrechter was een feit, ook fantastisch keepers werk van de 16jarige doelman van NOAD stond ONI in de weg.
Na een aftastend begin was het ONI dat aanspraak maakte op een verdiende voorsprong, zekere gezien de kansen welke men met vlagen prima voetbal bij elkaar speelde. Was het eindelijk zo ver dat ONI weer eens wist te scoren kreeg men gelijk het deksel op de neus, afgekeurd wegens buitenspel. En weg was de verdiende voorsprong in de 25e minuut.
Getergd door deze tegenslag schroefde ONI het tempo nog wat hoger op en kreeg men voldoende gelegenheden om de score te openen, maar zoals beschreven dacht de assistent leidsman hier toch wat anders over en haalde hij het bloed onder de nagels vandaan bij alles wat ONI gezind was.
Noad liet zich een enkele keer niet onbetuigd en probeerde met lange ballen vlug thuis spel de defensie van ONI onder vuur te nemen, maar ook de defensie van ONI gaf geen krimp tot dan toe. Alles zeggend is het dat de grensrechter van ONI niet één keer heeft hoeven te vlaggen voor buitenspel gedurende de gehele wedstrijd. ONI en Noad bereikte aldoende de rust met deze bloedeloze 0-0 terwijl het spel zeker enkele score’s verdiend had.
Het 2e bedrijf van deze wedstrijd werd gespeeld onder het ontstoken kunstlicht wat een hele aparte sfeer creëerde, zou ONI nu wel het licht der score’s zien vroeg men zich af. Het antwoord was uiteindelijk nee, en dat terwijl ONI ondanks het iets betere spel van Noad in de 2e helft, toch de meeste en beste mogelijkheden en kansen kreeg. Steeds stond de boomlange jonge doelman van Noad ONI in de weg. Van veel geluk mocht deze doelman spreken dat Maikel Jolie geen duikelaar is en dat de doelman mocht blijven staan in zijn hok.
Uit éen van de vele aanvallen werd Maikel Jolie diep gestuurd binnen de zestien, hij en de doelman gingen voor de bal, Maikel was iets eerder en de doelman plante zijn been tegen het die van Maikel, de tik was hoorbaar maar al struikelend probeerde Maikel toch nog bij de bal te komen. Was hij gaan liggen dan was het houdoe en bedankt keeper en een pingel voor ONI.
De uiteindelijk zege voor Noad had men te danken aan die zelfde doelman, alles wat nadien op goal kwam pareerde hij en maakte ONI gek van ongeloof. Dan maar gaan voor het ene puntje was de gedachte bij ONI als het dan toch niet lukken wil. Heel lang zag het er naar uit dat dit bewaarheid zou worden, maar in de 85e minuut viel een van richting veranderd schot voor de voeten van de spit van Noad en was het een koud kunstje om de 0-1 tegen de touwen te werken. De verbijstering was groot bij ONI, met nog 4 minuten op de klok probeerde men de zaken toch nog recht te breien, maar door de geboden ruimte viel in de 88e minuut de 0-2 en was de strijd gestreden.
ONI heeft er alles aan gedaan om tot een goed resultaat tekomen, verdiende zeker een punt en wellicht wel 3, maar kreeg wederom niets. Om met een zeer rake uitspraak te eindigen; alles deed men goed zoals het moet, alleen het laatste zetje de bal moet tegen het netje ontbrak eraan bij ONI. Het gehele team kan terug zien op een goede wedstrijd, met deze zelfde instelling kan het niet anders dat de omslag eens moet komen en dat ONI afscheid neemt van de negatieve voetbalspiraal waarin men zich nu bevindt, alleen met Strijd Passie en Beleving zoals deze wedstrijd zal dit bewerkstelligd kunnen worden
Nu zal men a.s Zaterdag een heus 6 punten duel gaan spelen als men op bezoek gaat in Den Bosch bij BVV. Winst is hier het enige wat telt, hoe dat maakt nu niet meer uit, de punten moeten mee naar ’s Gravenmoer in deze laatste wedstrijd voor de winterstop.
Let op supporters deze wedstrijd begint om 14.45.!