Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

In sportcafé ’t Vaartje won team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen met 6-2. Het was een zware klus, waarbij aangetreden werd tegen de nummer twee van de competitie. Willie Damen speelde een voortreffelijke partij. Hij was al na 41 beurten bij de finish. Op de andere tafel speelde kopman Jack Wijnen niet één van zijn beste partijen, maar hij won wel. 

In de tweede sessie had Bart Hultermans een geweldige start. Hij had in zeven beurten al elf caramboles. Toen staakte de productie. Hij verloor met 18-35. Reserve Daniël v.d. Geld moest toen vol aan de bak. Daniël nam als snel een ruime voorsprong. Deze stond hij niet meer af. Hierdoor werd de concurrent afgetroefd. Team Hultermans stijgt door dit resultaat naar de tweede plaats. De achterstand op de koploper bedraagt slechts twee punten. 
Biljartsport vierde divisie:
Gelijkspel C. v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken 
In sportcafé ’t Vaartje speelde wist team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg gelijk tegen DKM uit Oosterhout. In de eerste sessie speelde Leo Loonen bekwaam naar de winst. Hij had maar 41 beurten nodig. Hij speelde met 0.609 het beste gemiddelde van de avond. Verlies was er voor Toon Verbunt. In de tweede sessie pakte kopman Ad Faro de winst met het mooie gemiddelde van 0.566. Hij liet zijn opponent volstrekt kansloos. Embert Broekhoven had kans om de winst binnen te halen. Aan de meet kwam hij echter twee caramboles te kort.  
Brabant Service speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje behaalde team Brabant Service Zonwering Tilburg een gelijkspel. Tegen team ’t Steegje uit Made werd het 4-4. Winst was er voor Jos Hamers en Anton Smulders. Jos had maar 43 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.465. Hij was hiermee de beste man van zijn team. Anton kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.423. Verlies was er voor Anja Verbogt en Gerard Gabriëls. Beide spelers kwamen niet in hun spel.  het programma. 
Nipt verlies ’t Vaartje
In Zundert verloor team sportcafé ’t Vaartje nipt met 5-3 van team Vissenberg. De enige winst kwam op naam van Patrick Schrijver. Patrick werd getrakteerd op een grote achterstand. Hij knokte zich echter helemaal terug in de partij. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.555. Hij maakte ook nog een mooie serie van vier. Aan de meet kwam zijn rivaal echter maar één carambole te kort. Ook Willie v.d. Wiel speelde zijn partij als eerste uit. Hij zag zijn opponent echter in de na-beurt gelijk maken. Jan Ligtenberg en Piet Kamp waren beiden kansloos.
Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Winst Hazenberg De Moer 
In sportcafé ’t Vaartje pakte team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met 29-24  de winst op naaste concurrent ’t Pleintje. Reserve Frans Kemmeren pakte de winst. Daarna speelde kopman Charles Mekes een uitstekende partij. Hij was al na 36 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie gemiddelde van 1.083 voor zich noteren. Hij maakte ook nog een mooie serie van zeven. Ook Jan Smeekens speelde een prima partij. Hij zag zijn tegenstrever in de slotfase steeds dichterbij komen. Hij maakte het net voor de neus van Jan uit. Jan kan met het moyenne van 0.476 zeker tevreden zijn. Door dit resultaat houdt team Hazenberg de koploper in het vizier.
Biljartsport driebanden-groot:
Ad Faro naar finale in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt 
In sportcafé ’t Vaartje heeft Ad Faro (’s Gravenmoer) zich geplaatst voor de finale. Ad werd tweede in de poule. Hij won drie van de vier wedstrijden. In zijn beste partij liet hij het gemiddelde van 0.714 voor zich noteren. Ook Leo Loonen (Oosteind) is verder. Leo maakte bovendien een mooie serie van vijf. Hiermee staat hij aan de leiding van het hoogste serie klassement. Jan Versprille (Breda) is derde geworden. Hij zit in de wachtkamer en kan mogelijk doorgaan als beste derde. Toon Verbunt (Dongen) en Ad Smolders (Moergestel) werden uitgeschakeld. De finale wordt gespeeld op zaterdagavond 28 december. 
Biljartsport districtscompetitie libre:
Winst AK Deur & Interieur 
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 27-25 van team Werkendam. Johan en Jan Ligtenberg excelleerden. Johan was al na 22 beurten bij de finish. Hij liet het schitterende gemiddelde van 3.409 voor zich noteren. Vader Jan deed het zelfs nog beter. Hij kwam uit op 3.478. Alleen Edwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Johan en Edwin maakten beiden een prachtige serie van veertien. Jan deed daar met dertien niet veel voor onder. Door dit resultaat is team AK opgeklommen naar de achtste plaats. 
Aankondigingen
Biljartsport Landelijke tweede divisie:
Team Hultermans bekert thuis
Aanstaande zondagmiddag 15 december speelt team interieur- en installatiebedrijf Bart Hultermans Dongen thuis voor de beker. Het moet het opnemen tegen team Poelier Schrauwen uit Zundert. Dit team komt uit in de eerste divisie. Het belooft dus een zware kluif te worden voor team Hultermans.  Team Hultermans bestaat uit Jack Wijnen, Willie Damen, Dingeman Picocrie , Patrick Adams en Bart Hultermans. Daniël v.d. Geld, Gerbert v.d. Lee en Marrie Groeneveld staan reserve bij dit team. De wedstrijd wordt gespeeld in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart en begint om 13.00 uur.
Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg thuis 
Op dinsdagavond 17 december speelt team Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden in eigen huis. Het treedt dan aan tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Het betreft een wedstrijd in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg heeft de punten nodig om aansluiting te houden met de top. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Jan Smeekens. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje  begint om 19.30 uur.
Biljartsport derde divisie:
Autobedrijf Lion van Loon thuis
Op woensdagavond 18 december speelt team autobedrijf Lion van Loon in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Hazelaar uit Rosmalen. Team van Loon wil graag een goede prestatie neerzetten om zich te handhaven in de subtop. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit kopman Marrie Groeneveld, Geoffrey Dresselaerts, Jurgen Sauvillers, Raymond Lockkamper, en Arnoud van Rooij. Reserves zijn Ad Faro, Ton Kemmeren en Embert Broekhoven.