Wisselende resultaten poloteams De Vennen

De resultaten van de teams van De Vennen waren afgelopen weekend nogal wisselend. Tegenover mooie overwinningen voor de junioren onder 13, de jongens onder 15, dames 1 en 2 en heren 3 stonden (behoorlijke) nederlagen van heren 1 en 2 en de junioren onder 11. Vooral de 12-7 nederlaag van heren 1 op bezoek bij één van de topploegen, Nayade Classic in Eindhoven, kwam hard aan. De heren van De Vennen moeten daardoor voorlopig genoegen nemen met een plek in de middenmoot.

De jongens onder 15 gingen in Best op bezoek bij Argo, een ploeg die enkele weken geleden in een thuiswedstrijd met 17-1 verslagen was. De thuisploeg had daar nu duidelijk geen zin in en trok zich in het toch al smalle bad massaal terug. Bij aanvang van de periodes werd er niet eens opgezwommen en werd het balbezit dus aan De Vennen gegund, men gokte enkel op de counter. De Vennen had het lastig met die behoudende speelwijze maar wist toch in de eerste periode via goed spel over de flanken via schoten van Lars Dirven (2x) en een intikbal van Matthijs Schalk al een 0-3 voorsprong te pakken. In de tweede periode verliep het aanvalsspel meer door het centrum en daardoor wat moeizamer. Via treffers van Mart Graauwmans (2x) kwam De Vennen toch op 0-5 voordat Argo iets in kon brengen. Twee uitsluitingen werden overleefd, een strafworp werd door Vincent de Vries gestopt maar uiteindelijk viel toch de eerste thuistreffer. In de met 1-5 begonnen derde periode nam De Vennen weer meer initiatief en dat leidde tot enkele uitsluitingen aan de zijde van de thuisploeg. Die werden door De Vennen niet allemaal even goed uitgespeeld maar o.a. door een doelpunt van Mart liep de stand toch weer verder op naar 1-8. In de rommelige slotperiode zorgden Matthijs Schalk en Lars Dirven met treffers eerst voor de 1-10, waarna Argo wat slordig spel afstrafte door tot 3-10 terug te komen. Mart Graauwmans zorgde met zijn vierde treffer voor de 3-11 eindstand. Een duidelijke zege dus maar geen fijne wedstrijd om te spelen was het eindoordeel.
De junioren onder 11 namen het thuis op tegen de buren van De Warande uit Oosterhout. Vooraf werd misschien op een verrassing gehoopt maar in de wedstrijd bleken de gasten toch net een stukje sterker. Dit betekende echter niet dat de ploeg van De Vennen niet mee kon komen want nadat de achterstand na 2 periodes toch behoorlijk was werd in de derde periode een flinke inhaalslag gemaakt. Op een gegeven moment kwam een 7-9 stand op het bord en had de Oosterhoutse keepster de nodige reddingen nodig om erger voor haar ploeg te voorkomen. In de slotperiode werd er door De Vennen ‘alles of niets’ gespeeld maar helaas werd het ‘niets’ De Warande-keepster ging door met goede reddingen en zag haar teamgenoten vervolgens uitbreken. In plaats van kleiner werd het verschil steeds ietsje groter, totdat de 7-13 eindstand bereikt was. Dat lijkt achteraf een flink gat maar het wedstrijdbeeld was toch echt gelijkwaardiger.
Na de afstraffing welke dames 1 vorige week onderging tegen koploper De Warande kreeg het nu kans op revanche tegen het dichterbij geklasseerde De Treffers uit Rosmalen. Het wedstrijdbeeld en het scoreverloop waren nu ook veel gelijkwaardiger. Nadat enkele aanvallen gestrand waren op de keepster van de gasten kreeg De Treffers een strafworp. Deze werd in eerste instantie fraai gestopt door Naomi van Bragt maar doordat de verdedigsters niet opletten kwam de rebound bij drie geheel vrijliggende Rosmalense vrouwen terecht en die wisten daar wel raad mee, 0-1. Met een droge knal in de korte hoek zorgde Minet Peeters nog in de eerste periode voor de 1-1. In de tweede periode bleef het initiatief aan Vennenzijde maar liepen aanvallen stuk op het goede keeperswerk. Omdat De Treffers het verder zelf veel met afstandschoten probeerde welke vrijwel allemaal een prooi waren voor Naomi van Bragt liep de score maar moeizaam op. Fleur Wolf bekroonde haar goede inzwemactie en een mooie pass van Renee Nieuwenhuizen met de 2-1 en na de gelijkmaker wist Merel v.d. Heijkant met een sterke midvooractie de 3-2 op het bord te brengen. Die stand bleef de gehele 3e periode ongewijzigd zodat de spanning er goed in bleef zitten. In de slotperiode maakten Laura Evers en Renee Nieuwenhuizen (uit een overtalsituatie) duidelijk dat De Vennen de punten in eigen huis wilde houden maar met nog drie minuten te spelen kwam toch ook weer de 5-3 op het bord. Die voorsprong werd echter door het hele team met veel inzet verdedigd en uiteindelijk ook succesvol over de finish gebracht.
Komende zaterdag staan er 3 thuiswedstrijden op het programma:
17.30u junioren onder 13 – ZPC Zeeuwse Kust
18.15u heren 2 – Nayade Classic 2
19.00u heren 1 – Aquamigos